Дилъри на наркотици често крият дрогата в помещения в столични

...
Дилъри на наркотици често крият дрогата в помещения в столични
Коментари Харесай

Нов вид синтетичен наркотик се разпространява в столичните училища

Дилъри на опиати постоянно крият дрогата в пространства в столични учебни заведения. Сигнали за това са подавани в Столична дирекция на вътрешните работи.

Това сподели в изявление за БНР контрольор Петьо Петков от бранша за битка с опиатите. Най-новият шлагер измежду учениците в София е синтетичен опиат, наименуван на диалект "шмика ". Той прилича действието на марихуаната и се продава сред 2 и 10 лв. дозата. "Това е по този начин наречената на диалект "шмика " или MDMB - новият опиат, който прилича въздействието на марихуаната. Иначе младежите употребяват на първо място марихуана. Сред тях се приказва, че надали не това е легалната дрога. Те си приказват, че това е лекият опиат, който надали не по никакъв метод не може да им навреди. А синтетиката търпи такова надграждане, че може да бъде под всякаква форма, може да бъде и течна. Въобще нещата са невероятни ", разкри Петков.

На този стадий не се вижда наклонност към увеличение на разпространяването на опиати. Има интервали на спад, има и интервали на леко повишение, сподели още контрольор Петков. "Не можем да кажем, че има рискови региони. Това е латентна престъпност, нещата стават под дърво и камък. Наркотици към този момент не се продават към учебните заведения, а напряко в тях. В полицията има и сигнали, че дилърите крият дрогата в образователните заведения ", разяснява още той.

Инспектор Петков очерта и профила на учениците и подрастващите, които се занимават с продажба на опиати. "Един младеж на 15-16 години, който добре владее британски, има към стотина лв. разполагаем и уеб сайтове, ужасно доста уеб сайтове, които оферират в интернет пространството какви ли не опиати. Един подобен младеж може да се снабди доста елементарно с една такава пратка от 4 грама, по-късно ги надгражда, от 4 грама той прави 40 ", приключи контрольор Петков.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР