Дилър на кокаин е бил варненецът, заснел собствената си смърт

...
Дилър на кокаин е бил варненецът, заснел собствената си смърт
Коментари Харесай

Дилър на кокаин е бил варненецът, заснел собствената си смърт

Дилър на кокаин е бил варненецът, снимал личната си гибел в злополука във Англия. Такова самопризнание пред очевидец е направил 27-годишният Борислав Зараевски, който почина, откакто се прекатурна с колата си. Инцидентът стана през есента на 2022 година, а този месец резултатите от следствието на случая бяха показани пред съда в Плимут.

Борислав е бил пийнал и дрогиран в нощта, в която умира в злополука край Плимут. Преди да се преобърне с колата си в дере, той се е движил с близо 190 км/ч. Признанието, че продава опиати той прави пред жена, чийто автомобил блъска часове преди гибелта си.

Малко преди среднощ в дъждовния 1 октомври през 2022 година на кръгово кръстовище в Плимут Борислав удря със своята „ Хонда Сивик ” колата на Алисия Кинг, която работи като снабдител на пици. Извинява се и се оправдава, че е изгубил надзор поради мократа настилка. Обещава да заплати за ремонта, само че не желае да наместват застрахователни компании. Представя се с английско име и споделя, че също работи като снабдител. Алисия твърди, че мощно е миришел на алкохол. Тя упорства да се извърнат към застрахователите, защото колата не е нейна. Тогава Борислав й признава, че работи като дилър на кокаин и разполага с задоволително пари, с цел да покрие ремонта. Двамата се разделят, като Борислав оставя телефонния си номер. Алисия прави инспекция на регистрацията на автомобила му и открива, че за него не са плащани налози. Веднага се обажда на Борислав, само че той не дава отговор. Тогава дамата звъни в полицията и дава описанието му.

След 2:00 ч. през нощта на 1 октомври на основен път край Плимут водач се разминава с кола, движеща се с гневна скорост и дълги светлини. Тя изчезва толкоз бързо, че по думите му го побили тръпки, тъй като я помислил за призрачна.

По-късно на същия път водач на камион вижда в далечината няколко автомобила, единият от които ненадейно изчезва. Мъжът отбива на мястото, където колата напуща пътното платно. Встрани от него има дере и в него открива извърнат по покрив автомобил. С фенерче съумява да огледа купето и близо час претърсва региона, само че в тъмната и дъждовна нощ не вижда никого. Решава, че водачът е избягал от местопроизшествието и пробва се да се обади на полицията, само че батерията на телефона му е паднала.

Тялото на Борислав е намерено 32 часа след гибелта му. На 2 октомври предобед фермер вижда в личната си равнища преобърната „ Хонда ” и се обажда на полицията. При последвалото претършуване на метри от колата е открит трупът на варненеца. Борислав е разпознат по българската му персонална карта и татуировките. Намерен е и мобилният му телефон, в който са открити три клипа от нощта на 1 октомври.

На първите два Борислав форсира мотора на колата на място. Последният клип е дълъг 52 секунди и е изработен в 2:30 ч. На него се вижда, че скоростомерът на „ Хонда ”-та демонстрира 187 км/ч. Анализът на фрагментите демонстрира, че в последните секунди от клипа колата се е намирала на метриот мястото, където е излязла от пътното платно. Според автотехническата експертиза Борислав се е движил с към 110 км/ч, когато колата е напуснала пътя и е паднала в дерето. Той е бил без защитен колан и по тази причина тялото му е изхвърчало през прозореца на колата.

Експертите са безапелационни, че колата е била изправна. Аутопсията пък демонстрира, че Борислав е използвал алкохол, а в кръвта му са открити също следи от кокаин и амфетамин. Резултатите от следствието бяха показани този месец пред съда в Плимут. Британското издание, което отразява правосъдното съвещание, отбелязва, че околните на Борислав не са участвали, нито са се присъединили посредством конферентна връзка.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР