Диктовката по български език и литература за външното оценяване след

...
Диктовката по български език и литература за външното оценяване след
Коментари Харесай

Красимир Вълчев: Решението за диктовката от аудиозапис е своевременно

Диктовката по български език и литература за външното оценяване след 4-ти клас ще се прави с стартиране на аудиофайл, а няма да се чете от преподавател, удостовери по време на парламентарния надзор просветният министър Красимир Вълчев  Красимир Вълчев Красимир Вълчев е министър на образованието и науката. Роден е на 9 юни 1975 година От септември 2009.

Учениците също по този начин ще означават отговорите от тестванията на бланка.

Образователният министър Красимир Вълчев  Красимир Вълчев Красимир Вълчев е министър на образованието и науката. Роден е на 9 юни 1975 година От септември 2009 не се съгласи с изказванията, че смяната с диктовката е направена в последният миг като изясни, че това условие е разисквано още преди началото преди образователната година.

Аудиозапис вместо диктовка при националното оценяване по български език след 4 клас

Изкомюникирано е на по този начин наречените годишни срещи преди началото на образователната година, само че позволяваме, че при един подобен метод на връзка обикновено е една част от учителите да не е стигнала до тях информацията за този акцент или за тази смяна, сподели министърът.

Той повтори причините за въвеждане на диктовката с аудиофайл: "По този метод с изключение на опцията да се избегнат говорни проблеми - неточна връзка и несъответствуваща мощ на гласа при обособени учители основават условия диктовката да е прочетена при осъществяване на съответните методически условия за четене и диктовка и с ритъм, съгласуван с опциите на учениците в четвърти клас ".

Диктовката ще бъде с ясна дикция и няма да планува слагане на пунктуационни знаци, които не са учени от учениците, увери просветният министър. Предвиждат се и изключения.

Предвидили сме и обстановки, при които при непредвидими условия би се наложило диктовката да се чете от преподавател като за задачата от всяко районно ръководство по образованието ще бъдат използвани такива лица, сподели министърът.

За другото ново условие - отбелязване на отговорите на бланка, се цели, по думите на Красимир Вълчев  Красимир Вълчев Красимир Вълчев е министър на образованието и науката. Роден е на 9 юни 1975 година От септември 2009, понижаване на административната тежест при инспекция на учебните заведения.

Красимир Вълчев: Професионалните посоки получават в допълнение финансиране

В които до актуалната година техническо лице в нашите ръчно маркирани от учениците отговори, освен това, оценяването на дилемите с отворени отговори ще се реализира отдалечено, в електронна среда от учители от цялата страна, съобщи Вълчев.

Децата ще имат опция авансово да се упражняват върху сходни бланки, които ще бъдат раздадени на учебните заведения при започване на втория образователен период.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР