Дигиталната раница е уебсайт към МОН достъпен през . В

...
Дигиталната раница е уебсайт към МОН достъпен през . В
Коментари Харесай

МОН пусна „Дигиталната ученическа раница” - уебсайт, в който децата ще открият своите учебници, оценки и п...

„ Дигиталната раница ” е уеб страница към МОН наличен през. В него като се изключи че има налични учебници, учителите ще могат да допълват със наличие по другите образователни дисциплини. Всеки преподавател ще има опцията да генерира уроци, които след оценка от двама специалисти ще бъдат обществени за всички.

 

„ Раницата ” съществува от няколко години, само че новото в нея е приложението Mozaik. То дава достъп до видеа, 3D модели и анимации, като задачата е да направи по-интересно образованието за учениците.

 

Изработването на цифровата раница коства на страната 24 млн. лв.. От тях 1 млн. отишли за основаване на уеб страницата, останалите 23 млн. са за съставния елемент Mozaik.

 

„ Лицензите са по-скъпата част. Те са за достъп до MOZAIK, за основаване на наличие, коства към 23 милиона лева ”, съобщи специалистът от „ Програми и планове ” към МОН Светослав Насвади.

 

Лицензът е заплатен за три години. Той включва използването му от 800 хиляди възпитаници и 100 хиляди учители и специалисти. Посредством приложението могат да се основават 3D модели и анимации. Налична е и библиотека с налични видеа.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР