Диетолозите посочват, че вкусният и здравословен морски зърнастец е много

...
Диетолозите посочват, че вкусният и здравословен морски зърнастец е много
Коментари Харесай

Дори не сте подозирали какви лечебни свойства има тази билка

Диетолозите показват, че вкусният и здравословен морски зърнастец е доста подобаващ за зимната ни диета.

В състава на това слънчево зрънце доминират неповторими и потребни субстанции, които са доста значими за организма през студения сезон, когато витамините изцяло са се изчерпали. Съдържа доста витамини С, В, Е, холин, фолиева и янтарна киселини, каротеноиди и редица други потребни субстанции, написа уеб сайтът zdrave.to.

Експертите акцентират, че морският зърнастец е чудесно средство за лекуване на настинки, вирусни и бактериални инфекции. Укрепва имунната система, защищава организма от въздействието на мощни и нападателни медикаменти и патогени.

Известно е и за удобния резултат на морския зърнастец върху намаляването на риска от развиване на болести на сърдечносъдовата система. Учените считат, че плодовете от морски зърнастец оказват помощ за попречване на рак, забавят процеса на стареене и подмладяват организма.

Нежелани ефекти

Слабителният резултат на плодовете от морски зърнастец е прочут, тъй че не би трябвало да се облягате на тези плодове, в случай че имате податливост към диария или неотдавна сте имали хранително отравяне. Ако няма противопоказания, оптимално е да се ядат не повече от 50 грама плодове едновременно.

Как са си приготвите напитка от морски зърнастец

Нужни са ви: 1 ч.ч. морски зърнастец, лимон (на вкус), 50 г джинджифил

Начин на подготвяне: измийте морския зърнастец и го настържете на тънко решето. Поставете получената примес в чайник. Нарежете джинджифила на филийки и го прибавете към морския зърнастец. Залейте с вряла вода и оставете напитката да се запарва най-малко 15 минути. Добавете лимон по избор. Съхранявайте в ледник. Препоръчително е да я употребявате топла.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР