Диетолозите имат най-хубавата новината за вас-, че полезното хранене струва

...
Диетолозите имат най-хубавата новината за вас-, че полезното хранене струва
Коментари Харесай

Тези четири храни са най-полезни за здравето, а са най-достъпните и евтини в магазина

Диетолозите имат най-хубавата новината за вас-, че потребното хранене коства хем малко, хем можем да си осигурим всички артикули елементарно. Диетолозите са изготвили лист кои са най-евтините и най-полезни артикули. Цената им ниска, а изгодите - съществени за целия организъм. Ето кои са те:

Лукът като врач

Първо предписание, диетолозите поучават да наблегнете на лука. Яденето на лук е огромен бонус за вашето изцяло благоволение. Лукът има доста скъпи хранителни субстанции и спомага като щит против огромен брой проблеми с организма. Лукът е извънредно богат на минерални субстанции, измежду които фосфор, калий, магнезий, желязо, калций и други Не е за занемаряване и съществуването на скъпите витамини С, В1, В2, РР и Е. Като най-високо количество на витамин С бихте могли да откриете в зелените пера на пресния лук. Те съдържат и високо количество витамин А.

Забележете - лукът съдържа характерно етерично масло, което работи защитно против бактериите, които влизат в стомаха дружно с храната. Също по този начин лукът се употребява за лекуването на леки инфекции и за потушаване на възпалителните процеси в организма. Предизвиква отделянето на стомашен сок, с което оказва помощ на храносмилането. Лукът има и нещо извънредно належащо - антисептични свойства. Оказва диуретично деяние и работи благотворно върху храносмилателната система. Значително понижава равнищата неприятния холестерол, високото кръвно налягане и понижава заплахата от сърдечно-съдови болести, а и инсулт. Работи добре във връзка с стомашни язви, предизвиква придвижването на червата и оказва ползотворно въздействие на неприятното храносмилане.

Пръв асистент е по време на грип - има стабилен резултат при респираторни болести като кашлица и простуда. Установено е, че лукът има антиалергично свойство, поддържа здравината на костите, предотвратява значително опасности от анемия, формиране на кариес и честите инфекции в устната празнина.

Зелето поддържа ставите

Друг любимец на диетеолозите за потребна храна е зелето. Зелето, споделят те, изобилства от огромно количество глутамин, който e мощна противовъзпалителна аминокиселина. Глутаминът работи добре против признаците на няколко типа алергии, кожни болести и има основна роля за поддържането на ставите. Зелето изобилства на разнообразни типове антиоксиданти, които са надеждна отбрана от разнообразни заболявания.

Изследване от Орегонския държавен университет твърди, че при дами, които са похапвали кръстоцветни зеленчуци, измежду които и зеле, доста е сведен рискът от развиването на рак на гърдата. Освен това зелето има решаваща роля при проблеми с неточен корем, а зелевият сок е прекрасен лек против разнообразни стомашно-чревни заболявания като язва или гастрит.

Поради високото наличие на глюкозинолати, изотиоцианати, понифеноли и глутамин, поглъщането на този зарзават подтиква активността на червата и укрепва стените им. Бета-каротин може да бъде открит във високи количества в зелето, а той има свойството да се трансформира във витамин А, който пък несъмнено спомага за положителното здраве на нашите очи. В спектъра от потребни субстанции, съдържащи се в зелето, се съдържат още: калций, магнезий и калий, които са главните субстанции, от които се нуждаем, в случай че имаме проблеми с костите или опорно-двигателния уред.

Доказано е, че нарасналата консумация на зеле намалява риска от развиване на остеопороза и разрушение на костите. Диетолозите споделят още, че аленото зеле може да ни помогне да се предпазим от въздействието на рискови тежки метали. Учени от университета в Берлин считат, че екстрактът от листата на аленото зеле е извънредно изобилен на антоцианин, който контролира токсичността на тежките метали.

Още античните елини са употребявали киселото зеле при инсомния и покривали рани с листата му. Известно е, че киселото зеле понижава интензивността на щитовидната жлеза и работи успокояващо на нервите. Киселото зеле има още едно отлично свойство - може да резервира витамините цели 8 месеца.

Цвеклото понижава кръвното

Супер евтина и супер потребна храна е също цвеклото. То изобилства от високи равнища на нитрати в сока си. Диетолозите упорстват за потреблението на цвекло, тъй като е необикновен източник на фолат. Увеличаването на поглъщането на фолат съумява да понижи равнищата на кръвното налягане. Няколко изследвания са открили, че диетичните нитрати в цвеклото са ключ към атлетизма на тялото. Нитратите усъвършенстват успеваемостта на митохондриите, които имат решаваща роля за производството на сила в клетките.

Този необикновен зарзават може да усили издръжливостта, като усили времето, належащо за безсилие, укрепи сърдечно-респираторната работа и вдигне физическата подготовка на спортистите. Само една чашка сок от цвекло съдържа 3,4 грама фибри, което трансформира цвеклото в отличен източник на фибри. Цвеклото е прелестен зарзават, който е наличен когато и да е на годината. Когато избирате цвекло, уверете се, че тежи повечко за размера си и няма външни признаци на повърхностни повреди.

Ако цвеклото към момента има зелени върхове, те би трябвало да наподобяват свежи и неувехнали. Само по този начин може да си набавите всички скъпи хранителни субстанции от яркия зарзават.

Целината е знамение за здравето

Номер четири като рекомендация е храна за дребни стотинки - целината.Малка чаша от 156 грама целина съдържа 64 микрограма витамин К или към 80% от нужната дневна доза. При задоволителен банкет на витамин К костната система укрепва, усъвършенства се абсорбацията на калций и се лимитира рискът от остеопороза.Целината е ужасно потребна за възстановяване на мозъчната функционалност. Витамините й са от първо значение за образуването на сфинголипиди, които основават миелиновата обвивка към нервите. Тези четири храни са евтини, даже при инфлация и могат да се купят на всички места. Не са проблем за всеки бюджет, а работят благотворно на здравето. Полезни са както за портфейла, по този начин и за здравословното ви положение. Не се двуомете и ги хапвайте, а дружно с с други здравословни ограничения, ще се почувствате в добра форма.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР