Диетологът, специалист по рационално хранене и корекция на теглото Светлана

...
Диетологът, специалист по рационално хранене и корекция на теглото Светлана
Коментари Харесай

Сушените плодове: За кой са полезни и за кой вредни

Диетологът, експерт по рационално хранене и промяна на тежестта Светлана Александрова описа за какво смокините, сините сливи, фурмите и сушените кайсии са изключително потребни. Експертът също по този начин предизвести за какви болести е по-добре да не се употребяват.
Сушените кайсии укрепват костната тъкан и усъвършенстват действието на сърдечно-съдовата система. Те въздействат удобно и върху положението на кожата и косата, разкрива експертът в изявление за "Подмосковски новини ".
"Сливите сливи оказват помощ за работата на стомаха, поддържат зрението, укрепват стените на кръвоносните съдове и възстановяват кръвното налягане. Те са потребни и за дребните деца. "
Специалистът добави, че фурмите усъвършенстват нервната система и мозъчната активност. А сушените смокини са изключително целесъобразни за дамите, защото резервират хубостта си. Също по този начин, потреблението на сушени плодове е отлична предварителна защита на разширени вени.
При затлъстяване, алергични реакции и остри стомашно-чревни болести обаче тези артикули са противопоказани, заключи специалистът.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР