Диетологът Елена Свиридова изброи най-полезните храни през зимата пред в.

...
Диетологът Елена Свиридова изброи най-полезните храни през зимата пред в.
Коментари Харесай

Здравословно хранене през зимата

Диетологът Елена Свиридова изброи най-полезните храни през зимата пред в. " Известия ".

Специалистът поучава да включим в диетата си риба, защото тя е един от главните източници на омега-3 мастни киселини. Според нея те са виновни за укрепването на имунната система, стените на кръвоносните съдове, костната система, както и за отбраната на дихателната система от инфекции.

Свиридова акцентира, че Омега-3 защищават от депресии. " Ако рибата ви е скучна и желаете да си набавите омега-3, можете да опитате да ядете орехи, ленено семе, фасул и чиа ", споделя тя.

Според диетолога е значимо в зимното меню да се включат и зеленчуци, които порастват подземен – най-много моркови, цвекло и картофи. Тя означи, че те съдържат задоволително количество витамин А. Специалистът добави, че богатият на въглехидрати състав ще обезпечи задоволително сила на тялото ни. В същото време с кореноплодните би трябвало да се внимава и да се комбинират рационално с фибри, споделя Свиридова.

Плодовете, изключително цитрусовите, са различен значим " зимен " артикул. Мандарините и портокалите са източник на фибри и флавоноиди, споделя тя.

Експертът предлага да не забравяме да пием вода. " През есента и зимата хората прекарват повече време на закрито, където отоплението е включено. Организмът би трябвало да възвръща количеството влага в тялото, с цел да действа вярно и да усвоява питателните субстанции ", споделя тя./БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР