Диетологът Елена Свиридова изброи морковите, тиквата, ядките и рибата като

...
Диетологът Елена Свиридова изброи морковите, тиквата, ядките и рибата като
Коментари Харесай

Храните, които помагат на кожата през лятото

Диетологът Елена Свиридова изброи морковите, тиквата, ядките и рибата като най-полезните и здравословни за кожата храни през лятото.
Експертът поучава притежаващите мазна и смесена кожа да включват повече риба в диетата си, която е богата на значими за организма субстанции.

" Омега-3 ще ви помогне да се преборите с бръчките , ще подхрани кожата и ще ѝ придаде здрав тип. Рибата съдържа и доста витамини, които могат да оказват помощ при старешки петна. Ако не сте огромни фенове на рибните ястия, можете да замените продукта с други морски блага ", прецизира Свиридова.

Освен това специалистите означават смисъла на потреблението на ядки, мюсли, и изключително на тиква и моркови, които съдържат витамин А. Според нея това органично вещество предизвиква бързата регенерация на клетките. " Затова всички обриви и недостатъци ще изчезнат бързо, а новата кожа ще бъде гладка и равномерна ", изясни диетологът.

Свиридова обаче предлага да се ограничи кафето , защото то въздейства на съня, което от своя страна може да провокира инфектиране или отичане на кожата. Освен това тя изясни, че солената храна способства за задържането на вода в организма.

Торбичките под очите ще станат по-малко забележими, а подпухналостта ще изчезне от лицето ви, в случай че се храните с по-безсолни блюда. Ако не можете да преодолеете потребността от сол, пробвайте да пиете доста вода. Това освен ще ви помогне да ускорите метаболизма си, само че и ще направи кожата ви по-гладка.

Накрая специалистът съобщи, че захарта води до задръстване на порите и акне, тъй че нейната консумация също би трябвало да се понижи. " Опитайте се да намалите потреблението на сладки газирани питиета, десерти и други сладкиши , изключително през лятото. През горещия сезон кожата ни се приспособява към високите температури и става изключително сензитивна към храненето. Можете да замените сладкишите с плодове. Това освен ще ви накара да се чувствате по-добре, само че и ще помогне на кожата ви ", заключава диетологът.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР