Диетолог говори за митовете, с които често се сблъскват тези,

...
Диетолог говори за митовете, с които често се сблъскват тези,
Коментари Харесай

Диетолог развенча 5 мита за доброто хранене

Диетолог приказва за митовете, с които постоянно се сблъскват тези, които се пробват да се придържат към вярното хранене.

В гонене на идеалната фигура фантазия, прибягваме до разнообразни способи. Най-често срещаните са вярното хранене и всевъзможни диети. В интернет можете да видите доста препоръки по какъв начин, какво и по кое време да ядете, с цел да отслабнете или просто да сте здрави. Но малко хора знаят, че не всички способи дават 100 % резултат. Руският диетолог Албина Комисарова разсея пет от най -разпространените мита за здравословното хранене.

Въглехидрати за през нощта - може!
 Нова система за хранене набира мощ в последните месеци Нова система за хранене набира мощ в последните месеци
Съзнателното хранене през днешния ден е изключително известно и това не е изненадващо, тъй като диетата ви учи да се наслаждавате на храната и да сте здр...

Според лекаря въглехидратите се усвояват в човешкото тяло еднообразно бързо, без значение от времето, в което се употребяват. Следователно въпросът " нездравословно ли е да се ядат въглехидрати през нощта? " Комисарова сподели „ не “. Важното е какъв брой храни с високо наличие на въглехидрати ядете. Но не препълвайте стомаха си преди лягане, това ще докара до неприятни последствия.

Ако не желаете, не пийте

Прословутите два литра вода дневно не са единственият метод да отслабнете. Водата започва метаболизма, отстранява токсините, оказва помощ да отслабнете по-бързо. Комисарова обаче поучава да не се насилвате да пиете несъмнено количество вода дневно. „ Няма правила за консумация на вода. Има правила за банкет на течности, това са водата и всички безалкохолни, за предпочитане неподсладени питиета. И също по този начин храната “, споделя  тя.

Дайте закуската на другар
 Диета с яйца – подобаваща ли е за вас Диета с яйца – подобаваща ли е за вас
Консумацията на яйца способства за загубата на непотребни килограми. Във Англия диетата с яйца набира все по-голяма известност, п...

Диетологът сподели, че закуската не е най-важното хранене за деня. Ако нямате предпочитание да закусите, можете умерено да го пропуснете и да не се притеснявате за метаболитните процеси, които не са почнали. Към днешна дата диетолозите нямат данни, които недвусмислено удостоверяват или опровергават вредата от отвод от закуска. Комисарова счита, че в случай че човек е привикнал да не закусва, тогава не е нужно да се насилва и по този метод да употребява спомагателни калории. Основното, съгласно лекаря, е да се наслаждавате на храната.

Яжте колкото желаете

Диетологът има вяра, че като се придържате към здравословна диета, можете и би трябвало да ядете колкото желаете. Броят на храненията дневно не въздейства върху отслабването. Можете да ядете пет пъти или да се ограничите до три хранения - няма значение. Основното нещо е да следите размера на вашата порция, тя не би трябвало да надвишава нормата.

Комисарова споделя още, че счита ритуали като вода с лимон заран или банкет на хранителни добавки преди и след подготовка като загуба на време и пари. Тя е уверена, че можете да свалите тези непотребни килограми без тях.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР