Диетите са враг номер едно на всяко жена. Те обаче

...
Диетите са враг номер едно на всяко жена. Те обаче
Коментари Харесай

Какво да ядем при фастинг диета?

Диетите са зложелател номер едно на всяко жена. Те обаче се оказват изключително наложителни, когато студените месеци отминат, а лятото е към този момент на една ръка разстояние. Тогава стремежът към съвършеното тяло става все по-осезаем и диетите се оказват най-ефективното оръжие.

Днес съществуват хиляди хранители режими, които приоритизират или отстраняват от менюто избрани храни. В последните години един от тях добива особена известност и той е точно фастинг режимът.

Какво е фастинг диетата и по какъв начин би трябвало да се храните

 Фастинг диета

Фастинг диетата е режим на от време на време недояждане, при който тялото минава през деен детокс. Целта на фастинга е да се изчерпат енергийните ресурси – глюкозата, която се намира в черния дроб. Тогава организмът е заставен да употребява сила от мазнините и по този метод мастните молекули се освобождават в черния дроб. Целият развой е прочут като кетоза.

При този хранителен режим е целесъобразно да избягвате въглехидратите. Освен това би трябвало да изключите от менюто си всевъзможни добавени захари или рефинирани храни. Тяхното отбягване е неотложно, защото те имат свойството да се разграждат до захари извънредно бързо. Това ще ви попречи да усещате задоволеност за дълго време. Освен това тези хранителни субстанции покачват инсулина и равнищата на кръвна захар.

По време на фастинг диетата наблегнете на храни, които са богати на фибри. Те се усвояват по-бавно от организма, което ще ви даде продължително засищащо чувство.

Най-полезните храни при фастинг

 Храни при фастинг

- Плодове и зеленчуци;

- Овесени ядки;

- Месо, като аленото месо би трябвало да се ограничи до един път седмично;

- Пълнозърнест хляб;

- Бобови растения – фасул, леща, грах и др.

- Семена;

- Млечни продукти;

- Храни, богати на протеин. Такива са пилешкото месо, рибата, варивата и яйцата.

Макар че този режим се асоциира с недояждане, то това не изключва нуждата от пълноценно хранене. То е изключително значимо за поддържане на обикновено психическо положение, ниски равнища на стрес, добър сън и пълностоен живот.

За повече умни и вкусни предписания по време на диета, вижте нашите оферти за:

- диетични палачинки;

- диетични супи;

- кето десерти;

- кето сладкиши.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР