Диетично хранене на Великден – колкото и невероятно да ви

...
Диетично хранене на Великден – колкото и невероятно да ви
Коментари Харесай

Отслабнете с яйца и козунаци по Великден – вижте как!

Диетично хранене на Великден – колкото и необикновено да ви се коства, това е изцяло допустимо. Стига да следвате нашите препоръки, по време на празниците е допустимо освен да запазите тежестта си, само че и да свалите солидно количество от него.

Тайната на триумфа на отслабването е в това да не претоварите организма, защото по време на празниците нормално се сервират висококалорични ястия. Ако съумеете да се контролирате, в края на празниците ще се чувствате леки и елегантни. Ето по какъв начин.

Основно в храненето по Великден е да разделите яйцата от козунаците. Те никога не би трябвало да се одобряват комбинирани. В яйцата се съдържат доста количество белтъчини, а козунаците - въглехидрати. Когато ги похапвате, е добре да ги приемате през най-малко два часа. Така стомахът ще ги преработи по-лесно.

По Великден козунакът постоянно се сервира с мляко. Тази композиция също не се предлага, тъй като още веднъж се смесват въглехидрати и белтъчини. Много по-добре е да комбинирате козунака с чай, вода или плодов сок.

 Козунак

Неделима част от празника е празничният обяд. За да залъжете стомаха, започнете с огромна порция салата. Така ще се заситите и за главното ядене ще остане малко място. За да не се претоварвате, комбинирайте месото с пресни или задушени зеленчуци. Така, като се изключи че ще се заситите, ще осигурите на храносмилателната система задоволително фибри, с цел да работи тя по-активно.

След изобилния обяд неизбежно идва и вечерята. Тя би трябвало да е вкусна, само че и лека. За да спазите традицията, може да заложите на варени яйца със зеленчуци. Една добра концепция е да задушете в малко вода моркови, зелен фасул и грах. Подправете със соев сос, чесън и черен пипер. В полученото прибавете две сварени яйца и залейте със сос от кисело мляко, горчица, бульон и магданоз – щедро, вкусно и в това време нискокалорично.

 Разходка

След празниците е добре да разтоварите най-малко един ден. В него похапвайте единствено плодове и зеленчуци и пийте доста течности под формата на минерална вода, прясно изцедени сокове и зелен чай. Разходките измежду природата също са изключително потребни – както на самия празник, по този начин и в дните след него.

А до момента в който боядисвате яйцата за Великден, може да похапвате без терзания:

- диетични закуски;

- сурови бонбони

- диетични бисквити.

Те работят за вашата тънка талия и положително въодушевление, което също е изключително значимо за положителната форма на тялото.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР