Диазотният оксид е по-широко разпространен в обществото под названието „райски

...
Диазотният оксид е по-широко разпространен в обществото под названието „райски
Коментари Харесай

МЕЖДУ РАЯ И АДА: Предлагат мерки срещу продажбата нa райски газ

Диазотният оксид е по-широко публикуван в обществото под названието „ божествен газ”. В Ирландия и Дания, да вземем за пример, продажбата му е неразрешена за малолетни жители. Употребата измежду младите у нас обаче зачестява. Безопасен ли е райският газ? По тематиката дискутират юристът Мария Шаркова, икономистът Евгений Кънев и музикантът Дани Милев.

Милев признава, че наклонността да се измислят все нови способи за замотаване на човешкото схващане е странна за него. Според него възбраната му посредством закон, сходно на опиатите, би трябвало да стане доста бързо. „ За мен това е част от заболяването на обществото, това е част от невисокото равнище, това е част от устрема да търсим развлечение в някакви други страсти”, добави музикантът.

По думите на Мария Шаркова това е част от неналичието на политика в региона на предварителна защита със зависимости. Тя не скри, че преди присъединяване си в „ Пресечна точка” е влезнала в уебсайт, където се продава божествен газ. Там пишело, че той е безусловно безвреден и няма странични резултати. „ Това не е по този начин. Моята сестра е анестезиолог. Тя ми изясни, че райският газ не се употребява към този момент даже в операционните зали, тъй като той е рисков даже за хората, които единствено работят с него, освен за пациентите”, акцентира юристът. По думите й този проблем е общоевропейски.

„ Имаме един регулатор, който в последно време много нашумя. Той се назовава Агенция за сигурност на храните. Идеята, когато има подобен регулатор, е той да следи какво се случва с тази промишленост и там, където има рискове, той да се задейства и да прави ограничавания, без да бъде сезиран от други органи или жители. Ние в доста области, които са рискови за живота, нямаме доста ограничавания и чакаме нещо да се случи, с цел да реагираме. В други области – да кажем в бизнеса, слагаме една страхотна, тежка рамка регулативна”, изясни икономистът Евгений Кънев.

Цялата полемика вижте във видеото
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР