Диана, българската камериерка, която това лято бе ритната жестоко от

...
Диана, българската камериерка, която това лято бе ритната жестоко от
Коментари Харесай

Диана иска 50 000 лв. за шведския ритник на Ралф Сундберг

Диана, българската камериерка, която това лято бе ритната грубо от пияния швед Ралф Сундберг в Слънчев бряг, желае 50 000 лв. обезщетение.

Жената е почнала процедурата за ново дело против шведския екскурзиант, този път в Швеция, откакто у нас шведът се размина единствено с санкция от 4500 лв..

Динана към този момент е внесла цивилен иск в размер на 50 000 лв. за нанесени неимуществени вреди.

Процедурата е задействана на 21 декември, следва в първите работни дни на новата година документите да бъдат изпратени в Швеция, написа през днешния ден.бг.

"Делото против Ралф Сундберг ще се гледа в родината му ", удостовери юристът на камериерката Станко Кралев от Бургаската адвокатска гилдия.

"Да, юристът внесе жалбата преди дни. Не се отхвърлих, тъй като наказването, което получи Сундберг в България, бе обидно за мен. Една санкция от 4500 лева, която за него е нищо ", изясни Диана. Тя е възмутена, че Ралф си е тръгнал с чисто правосъдно досие, все едно нищо не се е случило.

"А моят призрачен сън продължава и надали в миналото ще мога да изтрия нанесения ритник от съзнанието си ", показа още дамата.

Тя пострада тежко и бе в болница откакто Ралф Сундберг я ритна в лицето в хотел на Слънчев бряг, до момента в който Диана изпълняваше служебните си отговорности.

Инцидентът стана на 3 юни, а на 26 септември Ралф Сундберг бе освободен от наказателна отговорност и санкциониран от районния съд в Несебър.

До този абсурд се стигна поради чистото правосъдно минало на шведа, квалификацията на нанесения ритник като "лека телесна щета " и неналичието на нанесени материални вреди по време на действието.

Още на идващия ден шведът отлетя за родината, а откакто присъдата бе доказана и на втора инстанция преведе санкцията по банков път.

Развоят на събитията обаче предизвика сериозна полемика за смяна в закона, която да не позволява при сходни действия да се постанова единствено административно наказване.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР