Диалогът между държавата и бранша е възстановен. Разговорите за уточняване

...
Диалогът между държавата и бранша е възстановен. Разговорите за уточняване
Коментари Харесай

Зимното поддържане на републиканската пътна мрежа е осигурено

Диалогът сред страната и сектора е възобновен. Разговорите за уточняване на детайлите във връзка с заплащанията към фирмите, които правят действия по настоящ ремонт и поддържане на републиканската пътна мрежа, ще продължат през идващите два дни, като митингите на пътните компании стопират. Целта е браншът да работи умерено, при изрядни контракти и в полза на страната и жителите.

Това оповестиха министърът на районното развиване и благоустройството арх. Виолета Комитова и инж. Стефан Чайков - ръководител на Управителния съвет на Българска браншова камара „ Пътища ", след извършената през днешния ден работна среща сред екипа на Министерство на регионалното развитие, заместник-министъра на правораздаването Иван Демерджиев, и. д. ръководителя на Управителния съвет на Агенция „ Пътна инфраструктура " инж. Ивайло Денчев и представители на браншовата организация.

В фирмите, правили действия по зимно разчистване и поддържане през предходната зима, стартира фактуриране на нефактурираните документи, с цел да могат да бъдат разплатени от АПИ, стана ясно още от изказването.

Служебното държавно управление и аз, като районен министър, държим да продължим да работим с тези наши компании, профилирани в пътното строителство, които са построили потенциал през годините и са натрупали доста опит. Натъкнахме се на недобри документи, които би трябвало да бъдат преправени. Договаряме изискванията, по които ще продължим да работим, съобщи министър Комитова.

Зимното разчистване и поддържане на републиканската пътна мрежа е обезпечено, безапелационен бе и. д. ръководителят на Управителния съвет на АПИ Ивайло Денчев.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР