Диалогът е единственото решение за стабилност в бившето съветско пространство,

...
Диалогът е единственото решение за стабилност в бившето съветско пространство,
Коментари Харесай

Бойко Борисов: По-добре президентите да си говорят, отколкото армиите им да се блъскат

Диалогът е единственото решение за непоклатимост в бившето руско пространство, където през годините е насъбрано доста напрежение. Това стана ясно от думите на премиера Бойко Борисов, който взе участие в срещата на Източното партньорство в Брюксел, съобщи bTV.
Форумът е част от европейската политика за съседство и визира Армения, Азербайджан, Беларус, Грузия, Република Молдова и Украйна. Създадено през 2009 година, партньорството цели доближаване сред Европейски Съюз и шестте страни от Източна Европа и Кавказкия район. Всички те са някогашни членки на руския блок.

" Всичко става в разговор, по един европейски метод. Много по-добре е президентите на Армения и Азербайджан да си приказват и да седят дружно, да водят един добър разговор, в сравнение с армиите им да се блъскат в Нагорни Карабах ", уточни министър-председателят.

Сред тематиките, които се разискват, са ученията в Беларус, построяването на АЕЦ и други " Когато бях срещу флотилията (в Черно море - б.р.), то е тъй като това е място, откъдето могат да минават газопроводи, може да има пристанища, да има бизнес, връзката и с Дунав - Дунавската тактика, големи благоприятни условия ", сподели още Борисов.

По думите му сходен формат на среща би трябвало да се организира и със Западните Балкани.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР