Диагнозата (на Стойчо Кацаров) идва от лъжа, но един лекар

...
Диагнозата (на Стойчо Кацаров) идва от лъжа, но един лекар
Коментари Харесай

Проговори лекарят от „Пирогов“, написал фалшива диагноза на ...

" Диагнозата (на Стойчо Кацаров) идва от неистина, само че един доктор не може да не прави разлика сред диагноза и заглавие на клинична пътека ", съобщи завеждащият Клиниката по вътрешни заболявания на " Пирогов " доцент доктор Петър Атанасов от митинга пред лечебното заведение.

Повод за неговото изказване е изказванието на служебния здравен министър, че от " Пирогов " са му издали подправена диагноза. Доц. Атанасов опроверга неговите изказвания. Той показа документи в своя отбрана, на които се вижда, че диагнозата е друга от името на клиничната пътека, съобщи Дир.бг.

" Направих го като за брат, а той се оказа Павлик Морозов (дете, което беше оповестено за воин в Съюз на съветските социалистически републики, тъй като предало татко си на комунистическата власт - бел. р.), продаде ме за дребни политически дивиденти ", сподели доцент Атанасов, който означи, че със служебния министър на опазването на здравето са дългогодишни фамилни другари, само че това към този момент е завършило.

" Това е епикриза за преболедуване от несъмнено заболяване, друго от COVID-19. Всъщност това е епикриза за интервала на проучвания на пациент с пост Коронавирус синдром. Проявил съм персонална ангажираност ", изясни лекарят, показвайки документа.

По думите му Кацаров е бил в болничното заведение, само че не е спал в лечебното заведение по негово предпочитание.

" Помолих брачната половинка му да го докара на контролни проучвания, с цел да преценява какво и по какъв начин да направя и дали има потребност от в допълнение лекуване и профилактика. Да се отнеса към него, както брачната половинка му се отнася към мен като мой доктор. Направих го, с цел да не заплаща скъпи проучвания ", съобщи Атанасов.

Ден по-рано служебният здравен министър доктор Стойчо Кацаров съобщи, че и той имал подправена епикриза от " Пирогов " за чернодробно заболяване.

Кацаров е лежал в болничното заведение с COVID-19 ноември предходната година, а подправената епикриза е от януари тази година.

" Изправени сме в действителност пред трагична обстановка, в случай че продължаваме да толерираме подобен вид практики, нашата здравна система в никакъв случай няма да стане по-добра. Затова напущат младежите, тъй като виждат една система, в която има здравна олигархия, и нищо за останалите ", разяснява служебният министър.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР