ДГ Райна Княгиня“-Бургас. Снимка: Искра.бг За поредна година Центърът за подкрепа

...
ДГ Райна Княгиня“-Бургас. Снимка: Искра.бг
За поредна година Центърът за подкрепа
Коментари Харесай

Викторина „Аз съм българче“: Празник на знанието и традициите в бургаската ДГ „Райна Княгиня“

ДГ „ Райна Княгиня “-Бургас. Снимка: Искра.бг

За поредна година Центърът за поддръжка на личностното развиване и Община Бургас въодушевяват децата от предучилищна възраст с организирането на викторината „ Аз съм българче “ . Събитието, което е част от обичайните празнични тържества , отдадени на 3 март, е ориентирано към подсилване на националната еднаквост и развиване на познанията на малчуганите за българските традиции и обичаи.

В тазгодишното издание на викторината вземат участие деца от трета и четвърта група на. Чрез игрови и просветителни способи детските градини се трансформират в сцена на знанието, където малчуганите имат опция да показват своите умения и познания в няколко области. Фокусът е подложен върху себеопознаването, националната еднаквост, запазването и предаването на българските обичаи и традиции .

Директорката на ДГ „ Райна Княгиня “ Радослава Белчева сподели особено пред Искра.бг :

„ Викторината е обвързвана със знанията на децата по тематиката за националния празник на България. При нас присъединяване ще вземат децата от IV-та група „ Делфинче “. Мероприятието не е със спортен темперамент и има за цел бъдещите първокласници да си покажат знанията, свързани с историята на България. По този метод нашите деца ще покажат усвоените познания до този момента. “

Едно от най-ярките проявления е организирането на културни и просветителни събития , които съчетават заниманието с ученето и по този метод неотложно притеглят вниманието на децата към богатата история и обичаи на тяхната татковина. Пример е и викторината, извършена в детската градина, където посредством игри, стихотворения и национални танци , малчуганите бяха поканени да се потопят в света на българската просвета и история, наблягайки смисъла на запазването на националната еднаквост в актуалния свят. Децата бяха разграничени на три тима в цвета на трибагреника ни.

За следващ път учителите и управлението на ДГ „ Райна Княгиня “ играят основна роля във възпитаването на младите генерации в духа на националната еднаквост и родолюбие. На тържеството в ДГ „ Райна Княгиня “ участваха родители, учители и представители на Общината .

„ Нашата цел е да възпитаме у децата обич към родината и да ги научим на полезностите, които са ни оставили нашите предшественици. Викторината „ Аз съм българче “ е освен съревнование за познания, само че и празник, който разсънва горделивост и принадлежност към българската просвета и история “ , показа уредникът от Центъра за поддръжка на личностното развиване .

Програмата по „ Краезнание “ , в границите на която се провежда викторината, е ориентирана към обогатяване на образователния развой и разширение на знанията на децата за родното им място. Дейностите във викторината, включваха многообразие от тематични игри, загадки, песни и креативен занимания, с които децата демонстрираха наученото за своята страна.

Празникът на викторината „ Аз съм българче “ ще продължи до 6 март , като в него ще се включат всички детски градини в Община Бургас. Събитието съставлява неповторима опция за децата да изразят своите познания и гении, до момента в който научават значими уроци за историята, културата и традициите на България .

Викторината способства за развиването на децата и ги кара да ценят своето завещание и да са горди със своята еднаквост като българи.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР