Дезинфектират пътни артерии и ТИР-паркинги в област Перник заради усложнената

...
Дезинфектират пътни артерии и ТИР-паркинги в област Перник заради усложнената
Коментари Харесай

Обработват пътни артерии и паркинги заради африканската чума по свинете

Дезинфектират пътни артерии и ТИР-паркинги в област Перник поради усложнената епизоотична конюнктура в страната. От предходната седмица се обработва автомагистрала " Струма ", както и републиканските пътища Перник - Кюстендил и Перник - Стрезимировци. Всички сектори, както и 20-километровата права от Граничен контролно-пропусквателен пункт " Стрезимировци " до трънското село Филиповци, ще продължат да бъдат обработвани най-малко до края на месец август.

Засилен е контролът и на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Стрезимировци ", където се вършат щателни инспекции за незаконен импорт на хранителни артикули от месо. Моторните транспортни средства се обработват автоматизирано посредством струйно впръскване на дезинфектант. Макар че в района няма записано огнище на африканска чума по свинете, тематиката не трябва да се подценява, разяснява регионалният шеф Ирена Соколова.

Тя заяви, че за по-широко запознаване и осведоменост на ловните дружинки в района, следва провеждането на серия от образования с тях.

По паркингите на автомагистрала " Тракия " в правата сред областите Стара Загора, Сливен и Ямбол стартира стерилизация против разпространяването на заболяването. Освен на автомагистралата, стерилизация и разчистване на контейнерите за отпадък се прави и на проходите Републикански и Шипка, както и на първокласните пътища в Старозагорска област, заяви регионалният шеф на Стара Загора Гергана Микова:

" Освен, че се прави стерилизация, тя се прави интензивно. Изпразват се всички кубове, в които биват изхвърляни боклуци, които също биха могли да бъдат евентуални заразни носители и това е мярка, наложена, с цел да правим всичко, което е належащо, за предварителната защита на болестта, а не да се борим с следствията. Надявам се, че това ще е задоволително, с цел да не се превърнем в следващото място, в което има такова огнище ".

Областният шеф на Стара Загора добави, че към този момент са почнали срещи с кметовете на обитаеми места по отношение на превантивните ограничения против болеста, както и че на следващия ден ще се организира среща с представители на всички институции, имащи отношение по предварителната защита на разпространение на болестта.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР