Дейвид Маркъс, бивш президент на PayPal, а преди това вицепрезидент

...
Дейвид Маркъс, бивш президент на PayPal, а преди това вицепрезидент
Коментари Харесай

Биткойн като глобална платежна система в очите на бивш президент на PayPal

Дейвид Маркъс, някогашен президент на PayPal, а преди този момент вицепрезидент по продуктите във Фейсбук, планува огромно бъдеще за мрежата на Биткойн.

Стремежът му е да трансформира BTC от само средство за предпазване на стойност в постоянна световна инфраструктура за разплащания, както заяви той в предаването Squawk Box на CNBC на 11 септември.

Понастоящем Маркъс е основен изпълнителен шеф на Lightspark – новаторска компания, профилирана в инфраструктурата на Биткойн Lightning Network (LN).

Той посочи неналичието на повсеместен протокол за прекачване на стойност в интернет, за разлика от технологии като електронната поща или известията, които работят безпроблемно в световен мащаб.

От друга страна, финансите остават разпокъсани, като всяка страна има лична валута, платформи за разплащане и разпореждания. Маркъс оприличи настоящето положение на “ “.

Въпреки че текстът може да бъде изпратен на всички места, като се употребява всепризнат телефонен номер, няма еквивалентна опция за предаване на пари. Вместо това този развой включва прекосяване през голям брой трудности, заплащане на такси и битка с валутните спредове посредством медиатори.

Маркъс акцентира колосалния бизнес капацитет, защото трилиони долари минават през съществуващите системи като SWIFT.

Стратегията включва потреблението на Lightning Network и BTC като пласт за сетълмент на интернационалните транзакции. Този метод разрешава всяка валута да бъде изпратена непосредствено към друга с неотложен сетълмент, като по този метод се понижават опасенията за волатилността на цените на BTC.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР