Действията на САЩ в украинската криза са не просто необичайни,

...
Действията на САЩ в украинската криза са не просто необичайни,
Коментари Харесай

Ню Йорк таймс: САЩ удариха майстора Путин със собствения му коронен номер

Действията на Съединени американски щати в украинската рецесия са не просто необикновени, а фундаментално разнообразни.

Според " Ню Йорк таймс " става въпрос за тотална смяна на политиката на Вашингтон по отношение на съветския президент.

Дълги години съветският президент Владимир Путин преподава на Съединени американски щати коронната си дисциплинираност – осведомителната война. Сега обаче нещата се обърнаха, показва изданието, съобщи Факти.

Вашингтон се пробва да победи майстора в неговата игра.

През последните седмици американците в детайли описаха какво вършат съветските войски покрай Украйна, тяхната военна тактика и сюжети за намиране на предлог за навлизане. Това е коренната смяна в американската тактика, Съединени американски щати в този момент намерено споделят разследващата си информация, и то с избрана цел, написа в. „ Ню Йорк Таймс ”.

Русия струпа голямо количество свои бойци до украинската граница, в Беларус и в окупирания Крим. Украйна е заобградена от съветската войска и съгласно Вашингтон и западните страни Русия всеки миг може да предприеме инвазия в Украйна, въпреки Москва да отхвърля това. Администрацията на Джо Байдън предприе нова тактика – детайлно да показа на медиите проектите на Путин с вярата на бъде избегната война. Наскоро Съединени американски щати разкриха, че Русия възнамерява да разиграе изфабрикувани офанзиви от украинската войска като предлог за навлизане в Украйна. Този вероятен сюжет включва и снимане на агитационен видеоклип. Съединени американски щати с акуратност разкриха броя на съветските войски и техника до украинската граница, а даже пресметнаха и вероятния брой жертви от двете страни, военни и цивилни.

Съветникът на президента Джо Байдън по въпросите на националната сигурност Джейк Съливан съобщи, че има непосредствена военна заплаха за Украйна. Вашингтон и няколко други страни приканиха своите жители неотложно да изоставен Украйна. Тази изключителна серия от разкрития се трансформира в най-агресивното споделя на разследваща информация от Съединени американски щати от Кубинската ракетна рецесия насам. На процедура разследващата информация доближава до медиите незабавно, откакто е получена и обработена. Това е необикновен гамбит. Американската администрация предизвестява света за военната заплаха от Русия, с цел да предотврати войната.

Надеждата е, че разкриването на проектите на Путин ще ги осуети, или най-малко ще отсрочи нашествието, с цел да се завоюва време за дипломатически пробив.

Това ще даде време и на Путин да преразгледа политическите и стопански вреди, които ще му коства експанзията, както и големия брой човешки жертви. Целта на Вашингтон е ясна: да затрудни Путин да оправдае нашествието с неистини, подкопавайки позицията му на международната сцена и изграждайки поддръжка за по-твърд отговор против Москва.

Преди нахлуването в Ирак през 2003 година, администрацията на Буш популяризира медийно разследваща информация, съгласно която иракската войска има химически оръжия, както и че има флот от дронове, подготвени да нанесат биологична офанзива по американците. Цялата тази информация беше погрешна и американците тогава позволиха неточности, вярвайки на източници, които лъжат, както и интерпретирайки разследващите данни по метод, по който им е комфортен. Но в сегашната обстановка с Украйна нещата са разнообразни. Твърденията на Вашингтон за скупчване на голям брой съветски войски са подкрепени от сателитни изображения. И то с качество, каквото не е виждано в никакъв случай до момента.

Има и друга фундаментална разлика сред Ирак 2003 и Украйна 2022 година – в Ирак разузнаването е употребявано, с цел да се разгърне война.

Сега е употребявано, с цел да бъде предотвратена такава.

Когато Русия атакува Украйна през 2014 година, разследващите служби не разрешиха на администрацията на Обама да показа това, което знае. Сега Вашингтон е научил своите неточности. Съединени американски щати разсекретяват разследващи данни в опит да нарушат съветските проекти за война.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР