Действията на Руската федерация не са изненадващи, тъй като това

...
Действията на Руската федерация не са изненадващи, тъй като това
Коментари Харесай

Издирваната от Русия премиерка на Естония заяви, че не се страхува и няма да мълчи

" Действията на Руската федерация не са изненадващи, защото това е нормалната ѝ тактичност за заплашване ", сподели в изказване Калас, като даде обещание да продължи да поддържа раздираната от война Украйна и да се бори против съветската агитация.
Прочетете още
" Няма да мълча, ще продължа да поддържам уверено Украйна и ще се изричам в интерес на укрепването на европейската защита ", съобщи тя.

Балтийските страни, членки на Европейският съюз и НАТО, които се опасяват от военните упоритости на Кремъл, считат, че Съветският съюз ги е окупирал, до момента в който Москва вижда себе си като освободителка и счита всеки различен метод за подправяне на историята, което в Русия е закононарушение.

" Калас и представители на други балтийски страни и Полша са подведени под отговорност в Русия за заличаване на монументи на руски бойци ", сподели през днешния ден говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова. 

" Престъпленията против паметта на освободителите на света от нацизма и фашизма би трябвало да бъдат осъдени. И това е единствено началото ", добави говорителката.

През последните години няколко от тези монументи, наследени от Съветския съюз след Втората международна война, бяха демонтирани в балтийските страни и Полша в символ на отменяне на руския интервал, защото тези страни считат, че са били окупирани от Съюз на съветските социалистически републики.

Руски малцинства живеят в Естония, Латвия и Литва - три някогашни руски републики, които в този момент са членове на Европейски Съюз и НАТО и имат обтегнати връзки с Москва, показва Агенция Франс Прес.

Тези връзки се утежниха в допълнение след съветската инвазия в Украйна, предава Българска телеграфна агенция. Балтийските страни, които считат опасността от съветска инвазия за действителна, интензивно поддържат Киев в битката му против съветската войска.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР