Действията на Русия ще окажат влияние върху оценката за сигурността

...
Действията на Русия ще окажат влияние върху оценката за сигурността
Коментари Харесай

Финландският президент обяви, че руските действия в Украйна може да се отразят на общ проект за ядрена централа

Действията на Русия ще окажат въздействие върху оценката за сигурността на взаимния финландско-руски план за създаване на нуклеарна електроцентрала в северозападна Финландия, сподели финландският президент Саули Нинистьо, представен от Българска телеграфна агенция.

" Сигурността несъмнено ще бъде един от факторите при разглеждането на плана ", съобщи той пред публицисти. Нинистьо отхвърли да разяснява евентуалния резултат от оценката. Финландското държавно управление ще вземе окончателното решение дали да даде зелена светлина за осъществяване на плана, посочи той.

Централата е взаимен план сред консорциум от финландски електроенергийни снабдители и дъщерно сдружение на съветската държавна компания " Росатом ", която има дял от 34 %. Финландия приготвя плана от 10 години, осем от които в партньорство с Русия, отбелязва Ройтерс.

Европейският съюз през днешния ден ще вземе решение за първия пакет наказания в отговор на признаването през вчерашния ден от Русия на двете сепаратистки области в Източна Украйна за самостоятелни страни, сподели още финландският президент.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР