Действията на обвинените са били част от по-широка цел на

...
Действията на обвинените са били част от по-широка цел на
Коментари Харесай

САЩ повдигнаха обвинения на руски депутат и негови сътрудници за прикрита пропаганда

Действията на упрекнатите са били част от по-широка цел на съветското държавно управление да повлияе на публичното мнение в своя изгода, да посее разкол в американските институции и да вбие чеп сред Съединени американски щати и европейските им съдружници.

Според прокуратурата, стремежът на упрекнатите е бил да привлекат американски и европейски политически чиновници, в това число членове на Конгреса на Съединени американски щати, както и да влизат в Съединени американски щати под подправен предлог, с цел да вземат участие в срещи.

Законодателят е 59-годишният Александър Бабаков. В обвинителния акт той е разказан като почитан съветски държавен чиновник от партията на съветския президент Владимир Путин, който понастоящем е зам.-председател на Държавната дума, долната камара на съветския парламент.

На двама от неговите чиновници – 52-годишният Александър Воробьов, и 58-годишният Михаил Плисюк, също са повдигнати обвинявания във федералния съд в Манхатън.

Тримата са основани в Русия и остават на независимост, споделиха още управляващите. Те са упрекнати в скрит план да накарат американски жител да работи като задграничен сътрудник за Русия и съветски чиновници, без да са уведомили за това Държавния департамент; в скрит план да избегнат американски наказания и в скрит план за визови измами.

„ Днешният обвинителен акт демонстрира, че противозаконните дейности на Русия против Украйна се простират оттатък бойното поле, защото политически авторитетни лица, които са под контрола на Русия, са заговорничили да насочват геополитическа смяна в интерес на Русия посредством подмолни и противозаконни средства в Съединени американски щати и другаде на Запад, уточни прокурор Деймиън Уилямс в изказване.

Такава злонамерена непозната интервенция ще бъде разкрита и ще въздадем правораздаване на причинителите й, акцентира Уилямс.

Делото е част от съгласувани дейности на министерството на правораздаването на Съединени американски щати за законови дейности против Русия. През последните седмици бяха оповестени дело против олигарх, упрекнат в нарушавания на глобите, друго - магнат, упрекнат в противозаконни дарения за акция, а в този момент – за подмолни старания да се повлияе на публичното мнение в Съединени американски щати посредством разпространение на агитация.

На фона на войната на Русия в Украйна министерството на правораздаването на Съединени американски щати сътвори и работна група за привеждане в деяние на глобите, наложени на съветски физически лица за техни нарушавания.

В обвинителния акт написа, че Бабаков, Воробьов и Плисюк са създали опит да доближат до институциите на властта във Вашингтон. Те са упрекнати, че са влезнали в контакт с най-малко един член на Конгреса преди пет години и са му предложили гратис пътешестване за конференция в Ялта, която те и техни сътрудници организирали и разпространявали.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР