Действително ситуацията повъншните граници в Европейския съюз,особено в България, намира

...
Действително ситуацията повъншните граници в Европейския съюз,особено в България, намира
Коментари Харесай

Елена Йончева пред Дарик: България не трябва да поема целия натиск по границите

" Действително обстановката повъншните граници в Европейския съюз,особено в България, намира своя отлик в европейските медии, само че ние не сме само виновни за това, което се случва, Европейски Съюз също носи отговорност. Не би трябвало страната да поема цялата тежест, тя би трябвало да е съразмерно разграничена сред всичките страни членки. Това намира все по-голям отклик в Екологичен потенциал ", съобщи европейският народен представител Елена Йончева в „ Кой приказва “ по Дарик радио.

Тя изясни, че сега се водят договаряния по отношение на промяна на убежищата, която цели да се показа отговорността замигрантския напън от всички страни членки в Европейски Съюз.

Относно изводите за извършената в сряда полемика за влизане на България и Румъния в Шенгенското пространство, Йончева разяснява, че двете страни са изпълнили своите задължения и би трябвало да бъдат признати. „ Надявам се този път да успеем да пробием и този отчет да получи огромно болшинство,Европейският съвет да ни чуе “, сподели тя.

Йончева изрази мнение и по тематиката за корупцията в България. По нейни думи страната ни губи 11 милиарда евро всяка година, които мъчно могат да бъдат върнати автоматизирано.

„ Решаването на казуса с корупцията е тематика за стандарта на живота, тя ще бъде постоянно настояща. Около 11 милиарда евро губи Българиявсяка година, тази сума тя не може да се върне автоматизирано. Зависи от политическите решения, дали ще се насочи към поддръжка на дребния бизнес, обществени стратегии. Опитах се да направя всичко допустимо, беше невиждано “, изясни тя.

Според нея новите избори няма да трансформират политическата картина.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР