Действието на мярката обаче ще се прилага само при опасност

...
Действието на мярката обаче ще се прилага само при опасност
Коментари Харесай

По-малко евросредства за Полша и Унгария наложи европейският съд

Действието на мярката обаче ще се ползва единствено при заплаха за осъществяване на задачите на европейското финансиране.

На срещата на върха през юли 2020 година държавните и държавните ръководители на двадесет и седемте страни-членки на Европейски Съюз създадоха нов механизъм за преустановяване на потока от европейски средства към страни, незачитащи върховенството на закона. Мярката обгръща и новия фонд на Европейски Съюз за възобновяване след опустошенията от ковид.

Инициативата за новия надзорен механиизъм беше инициирана точно във връзка дейности на Полша и Унгария, които Европейска комисия интерпретира като неуважение на върховенството на закона и дефинира като противоречащи на общите европейски цели и полезности. Двете страни блокираха приемането на ограничаващия механизъм, което изискваше цялостно единодушие и подадоха тъжби против него, които през днешния ден бяха отхвърлени и мярката беше утвърдена.

В случая с Полша европейските институции задвижиха блокиращите процедури, с цел да могат да задържат европейските средства, в случай че Варшава не извърши условията на Съда на Европейски Съюз, които разпореждат страната...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР