Действащият президент на САЩ Доналд Тръмп е убеден, че статистиката

...
Действащият президент на САЩ Доналд Тръмп е убеден, че статистиката
Коментари Харесай

Доналд Тръмп: Статистиката за смъртността от COVID-19 е силно завишена!

Действащият президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп е уверен, че статистиката за броя на случаите на заразяване и гибел от новия ковид е мощно повишена поради употребяваната методика на преброяване. Той изрази това мнение в неделя на страницата си в Туитър.

„ Броят на случаите на зараза и смъртни случаи от китайския вирус (както Тръмп назовава коронавируса) е мощно повишен в Съединени американски щати, защото Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите имат нелепи способи за оценка спрямо други страни “, написа Тръмп, представен от Фокус.

Американският президент е уверен, че някои страни също съзнателно занижават и регистрират „ доста неопределено “ статистиката за инфектираните и умрелите.

В петък Университетът „ Джонс Хопкинс “, който пресмята въз основа на информация от федералните и локалните управляващи, заяви, че броят на случаите на заразяване с новия ковид в Съединени американски щати е надхвърлил 20 милиона. Сега тази цифра е повече от 20,4 милиона, а броят на смъртните случаи е достигнал 350 хиляди.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР