Действащият министър на търговията на талибаните в Афганистан се срещна

...
Действащият министър на търговията на талибаните в Афганистан се срещна
Коментари Харесай

Афганистан пита за активите на бежанците, изгонени от Пакистан

Действащият министър на търговията на талибаните в Афганистан се срещна с външния министър на Пакистан в Исламабад . Това излиза наяве от изказване на афганистанското посолство през днешния ден, оповестява " Ройтерс ".

По време на срещата си двамата са разискали, по-конкретно хилядите афганистански жители, които са изпратени назад в страната си.

Посещението се организира по-малко от седмица, откакто Пакистан съобщи, че ходът му за експулсиране на стотици хиляди афганистанци без документи е отговор на нежеланието на ръководената от талибаните администрация да работи против екстремистите, употребяващи Афганистан за осъществяване на набези в Пакистан .

Представители на талибаните настояват, че нападенията, подбудени от екстремизъм е вътрешен въпрос за Пакистан и приканиха Исламабад да спре депортирането на афганистански жители.
 Талибаните се възмутиха от опасността за експулсиране на афганистански мигранти от Пакистан
Талибаните се възмутиха от опасността за експулсиране на афганистански мигранти от Пакистан

Според талибаните проблемите със сигурността на Пакистан са вътрешни

" Бяха разисквани двустранната търговия, изключително блокираните артикули на (афганистански) търговци в пристанище Карачи, безпроблемното прекачване на собствеността на бежанци в (Афганистан) и обвързваните с това въпроси ", се споделя в изказване на посолството на Афганистан в Исламабад по отношение на срещата на настоящия министър на търговията Хаджи Нурудин Азизи със служебния външен министър на Пакистан Джалил Абас Джилани.

Афганистанските жители, които бяха върнати в Афганистан, описват, че има ограничавания върху изнасянето на пари и имущество в Афганистан от Пакистан.

Министерството на външните работи на Пакистан съобщи, че Джилани е предал известието, че " цялостният капацитет за районна търговия и съгласуваност може да бъде употребен с групови дейности против тероризма ".

Миналия месец за експулсирането на всички хора, които нямат документи, в това число стотици хиляди афганистанци. Той се базира на съображения за сигурност, отхвърляйки апелите за преразглеждане от страна на Организация на обединените нации, правозащитни групи и западни посолства.
 Как Пакистан възнамерява да експулсира над 1 милион афганистанци
Как Пакистан възнамерява да експулсира над 1 милион афганистанци

Пакистан разгласи крайния период в сряда на 3 октомври, давайки на повече от милион души към четири седмици да се реалокират.

Хуманитарни организации подвигнаха паника по отношение на неприятните условия, пред които са изправени доста афганистанци, които неотдавна са се завърнали. Те нямат особени запаси, а зимният сезон стартира . Много от тях остават в препълнени приюти покрай границата, ръководени от Неправителствени организации и талибанските управляващи.

Според министерството на външните работи на Афганистан изпълняващият длъжността министър на търговията на талибаните също ще организира тристранна среща с представители на Пакистан и Узбекистан през днешния ден.

Дневният ред на тристранната среща не е явен, само че трите страни работят по проекти за търговски пренос и железопътни връзки сред Южна и Централна Азия, които ще минават през Афганистан.
 Афганистански мигранти всеобщо напущат Пакистан ден преди дадения им краен период
Афганистански мигранти всеобщо напущат Пакистан ден преди дадения им краен период

От на следващия ден изтича крайния период, който пакистанското държавно управление даде на незаконните поданици в страната да изоставен, като в противоположен случай биха били депортирани
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР