Дейности, свързани с убежищата и миграцията, са залегнали в новата

...
Дейности, свързани с убежищата и миграцията, са залегнали в новата
Коментари Харесай

Европа ни дава пари за справяне с нелегалните бежанци и децата мигранти без придружител

Дейности, свързани с убежищата и миграцията, са залегнали в новата стратегия „ Вътрешна сигурност “, финансирана от Норвежкия финансов механизъм 2014-2021 година, оповестиха от Областния информативен център-Варна. 

Началото на новия програмен интервал за български планове в региона на вътрешните работи бе сложено на 29 ноември в София в наличието на заместник-министъра на вътрешните работи Милко Бернер и посланика на Кралство Норвегия Лиз Николин Клевен Гревстад. Програмата, която ще започва банкет през февруари следващата година, ще се ръководи от Министерство на вътрешните работи на България в партньорство с норвежките отраслови институции. 
Основната цел е повишението на сигурността, прецизират от Областния информативен център-Варна. Работата ще се концентрира върху битката с проведената престъпност, с финансовите измами и корупцията, като за задачата се отпускат 12 млн. евро. Същевременно са залегнали и действия, свързани с убежищата и миграцията, за които се дават близо 6 млн. евро. За ефикасна отбрана на уязвими общности, взаимоотношение и разговор на органите на реда с ромската общественост са планувани 2,5 млн. евро. Ще се работи и за одобряването на правилото „ полицията наоколо до обществото “. 
По програмата ще бъдат полагани старания за подсилване на полицейското съдействие и партньорство за дейно противопоставяне на трансграничната престъпност и възстановяване на работата с материални доказателства; повишение на потенциала в региона на убежищата и незаконната миграция с акцент към непридружените малолетни мигранти и ефикасна предварителна защита против домашното принуждение.
Програмата е с общ бюджет над 25 млн. евро и ще финансира планове в предпочитаните браншове леговище и миграция, попречване и битка с престъпността, противопоставяне на корупцията и икономическата престъпност.
На 9 декември 2016 година в гр. София беше подписан Меморандумът за съгласие за осъществяването на Норвежкия финансов механизъм 2014-2021  г. С меморандума Министерството на вътрешните работи е несъмнено за Програмен оператор на стратегия „ Вътрешни работи “. 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР