Деян Николов заяви, че февруари изтича тримесечният срок, в който

...
Деян Николов заяви, че февруари изтича тримесечният срок, в който
Коментари Харесай

Деян Николов: Разговорите имат единствената цел да се оправдае сглобка в София

Деян Николов съобщи, че февруари изтича тримесечният период, в който Столичен общински съвет би трябвало да избере Председател и да стартира да действа и работи обикновено.

“Водят се диалози, които имат една-единствена цел, а точно - да се откри метод по какъв начин да се оправдае сглобка в София, по сходство на това, което се случи на национално равнище. Единствената спирачка сега за работещ Столичен общински съвет е, че и едните и другите политически сили имат терзания по какъв начин хората, които ги поддържат, електоратът и тези, които са дали своят вот за тях, биха реагирали на една сглобка. Защото, в случай че забелязвате, към този момент не приказваме за дългото ръководство на ГЕРБ, ремонта на ремонтите, проблемите, проверката, която би трябвало съгласно нас да се направи, не приказваме и за Паметника на Съветската войска, който беше погубен. Формациите в Столичния общински съвет се пробват по всякакъв начин да приключат този цирк с някаква сглобка. Моето очакване е, че в последна сметка, на национално равнище ротацията, която следва, също ще изиграе своята роля и в СОС и той ще стане жертва на ротацията или ще бъде част от ангажимента за ротацията.”, разяснява тематиката общинският консултант от “Възраждане” Деян Николов.

Той добави, че съгласно него е малко евентуално да се стигне до нови избори за Столичен общински съвет, макар съществуващата теоретична опция, обусловена в Закона за локалната власт, в който се споделя, че в случай че в границите на три месеца не се избере Председател и Общинският съвет не действа и извършва активността си, тогава би следвало да има нови избори.

“По отношение не блокираната работа на Общински съвет - би трябвало да се откри решение, единствено че въпросът е - какво решение и дали софиянци са съгласни с ръководство, не по-различно от това, което сме следили последното десетилетие. Говорим за към 10 милиарда лв. бюджет в границите на целия мандат за столицата, ползите са доста огромни. За да се отпуши работата на Столичния общински съвет могат да се създадат всевъзможни безпринципни обединения, само че въпросът, който всеки гражданин на София би трябвало да си зададе, е: дали действително ще има смяна или София ще продължи да бъде ръководена по метода, по който беше ръководена. Дали компаниите, които са правили некачествени действия, ще бъдат сменени, дали контролът върху тях ще бъде повишен. Така че, политическата рецесия би трябвало да бъде решена, само че не непременно.”, съобщи Деян Николов – ръководител на групата от “Възраждане” в Столичен общински съвет.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР