Деян Михайлов е един от успелите български учени зад граница.

...
Деян Михайлов е един от успелите български учени зад граница.
Коментари Харесай

Млад русенец върви по стъпките на гениалния Стивън Хокинг

 Деян Михайлов е един от съумелите български учени зад граница. Той става най-младият преподавател в историята на Кеймбридж, когато e единствено на 24. 

Сега, към този момент на 29, Деян продължава да търси отговори на безконечните въпроси - по какъв начин е зародила Вселената и кои са тайните на Космоса?

Той е астрофизик, който мечтае да чуе Вселената. Това е повода да учи гравитационните талази.

" Още от дребен имах огромно предпочитание да схвана какво има във Вселената. За мен не беше задоволителен отговорът, че тя е безкрайна. Исках да схвана какво има там “, показа Деян.

Любопитството и пристрастеността към науката водят момчето от Русе в едни от най-хубавите университети в света. Преди 10 години отпътува за Англия, учи в Оксфорд и приключва бакалавър. По-късно става магистър и по-късно лекар на науките в Кеймбридж. Само на 24 години той се трансформира в най-младият преподавател в историята на Кеймбридж. С досетливост.

" Аз не им споделих, че съм на 24. На докторантите не е позволено да водят лекции, попитах индивида, от който зависеше и той ми сподели " Да, води лекциите “. Няколко седмици по-късно те осъзнаха, че аз съм докторант “, описа Деян пред " Стандарт ".

Кеймбридж е университетът, където работят най-изтъкнатите мозъци, измежду тях и галактическият физик професор Стивън Хокинг.

" Той е оставил извънредно огромно научно завещание, по тази причина се смята за едни от най-великите умове  на века “, описа българският академик.

Гравитационните талази са пресечната точка сред теориите на проф. Хокинг и десертацията на Деян. Двамата разискват и опцията за пръв път теорията на проф. Хокинг да бъде доказана пробно. Астрофизиците Деян Михайлов и проф. Хокинг беседват и за идващото огромно изобретение в света на физиката.

" Откриването на извънземен разсъдък, в случай че се случи ще бъде най-значимото изобретение в историята на нашата цивилизация “, разясни Деян.

А какво се случва, когато смесиш в едно  - обич, болест, триумф, честност, изкуство, физика? Получава се нещо от сорта на " всички истини за живота в един филм ". Киното безусловно влиза в Кеймбридж, до момента в който снимат лентата " Теорията на всичко ". До същинския проф. Стивън Хокинг има шанса да се допре още веднъж и блестящия български академик.

Към звездите, към необятния Космос - натам е насочен погледът на Деян. Разказва ни, че на драго сърце би живял на Червената планета, когато някой ден индивидът колонизира Марс.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР