Девойките старша възраст на Марица (Пловдив) станаха шампиони на Държавното

...
Девойките старша възраст на Марица (Пловдив) станаха шампиони на Държавното
Коментари Харесай

Златната вълна продължава - Марица шампион и при старшата

Девойките старша възраст на Марица (Пловдив) станаха първенци на Държавното състезание по волейбол до 19 години, което се организира в зала Багира (Казанлък).

Марица U19 победи Левски (София) с 3:2 (23:25, 20:25, 25:14, 25:20, 15:13) в извънредно трагичен край. Момичетата на Габриела Айшинова-Попова губеха с 0:2, само че съумяха да завоюват дуела след 15:13 в тайбрека и победиха с купата при старшата. Маричанки взеха реванш от Левски за загубите във финала през предходната година още веднъж в Казанлък, тогава сините победиха с 3:1 и в груповата фаза единствено преди два дни, когато Левски победи с 3:0.

Топреализатор в дуела стана Мария Йорданова от Левски с 24 точки. Никол Дулева и Добрина Христоскова станаха най-резултатни за шампионките от Марица с по 22 точки. Александра Миланова добави 13.

Шампионките завоюваха и две самостоятелни награди. Добрина Христоскова беше оповестена за най-хубав състезател на финалите (MVP), а Александра Миланова получи наградата за най-хубав реализатор на сервис.

Този триумф е трети следващ за Марица досега през сезона. Маричанки завоюваха шампионската купа в НВЛ и Купа България при дамите, а в този момент вдигната купата и при старшата.

Крайно класиране Държавно състезание до 19 години:

1. Марица (Пловдив)
2. Левски (София)
3. Казанлък Волей (Казанлък)
4. ЦСКА (София)
5. ЦПВК (София)
6. Перун (Варна)
7. Ахил (София)
8. Пирин (Разлог)

Държавно състезание за девойки до 19 години 2019 – стратегия, резултати, класиране
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР