Деветото издание на единствената по рода си ветроходна регата Varna

...
Деветото издание на единствената по рода си ветроходна регата Varna
Коментари Харесай

Регатата Varna Channel Cup започва на 8 юни

Деветото издание на единствената по рода си ветроходна регата Varna Channel Cup ще се организира във Варна сред 8-11 юни. Събитието, което всяка година събира от ден на ден участници и почитатели, ще предложи зрелищен театър на ветрилата с емблематичната си канална гонка.

Това е единствената регата в България, включваща гонки канал-езеро. Това разрешава яхтите да минат в непосредствена непосредственост до брега и екипажите да бъдат на една ръка разстояние от публиката. Този вид регати са изключителна атракция и развлечение, позволявайки директен контакт с екипажите и оптимално близко наблюдаване на яхтите, задвижвани от естествените стихии. Зрителите ще могат да се любуват на надпреварата от брега на Аспарухово, пешеходната зона на Варненското пристанище, както и от Морската градина.

Регатата освен се трансформира в обичана на българската аудитория, само че в никакъв случай не изневерява на феърплея и непрекъснато подвига спортно-техническото равнище. Голяма спортна конспирация се чака сред съперниците от Яхт Клуб ЛЗ Яхтинг 1991 с шкипер Лъчезар Братоев и Ветроходен клуб Понтос. След като яхта Петра, нееднократен първенец на България в своя клас, пострада тежко по време на държавното състезание предходната година, в този момент екипажът на шкипер Павел Дуков ще ръководи нова яхта, а точно идентична с тази на ЛЗ Яхтинг 1991.

Феърплей съперничеството към този момент ще се организира при много по-изравнени условия, като това дава обещание да направи регатата още по-интересна за почитателите на ветроходния спорт.

Миналогодишният първенец Яхта Шоколад с шкипер Франсоа Боп, също ще вземе присъединяване и още веднъж ще се бори за купата на варненския канал.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР