Деветнайсетгодишен младеж уби снощи двама мъже и рани сериозно една

...
Деветнайсетгодишен младеж уби снощи двама мъже и рани сериозно една
Коментари Харесай

Трима убити и един ранен след стрелба край гей бар в Братислава

Деветнайсетгодишен юноша умъртви нощес двама мъже и рани съществено една жена покрай известен гей бар в центъра на Братислава, заяви ДПА. Разследващите са открили самоличността на причинителя, който тази заран полицията разгласи за мъртъв.
Стрелецът е признал в интернет, че е направил закононарушението, след което най-вероятно се е самоубил, оповестява словашки новинарски уебсайт. Младият мъж разгласил в " Туитър " и в друга обществена мрежа послания, изразяващи ненавист към половите малцинства, както и " манифест ", съдържащ хомофобски и неонацистки хрумвания.
Тази заран двата онлайн профила на причинителя към този момент не бяха налични. Първоначално полицията не пожела да удостовери, че двата профила принадлежат на младия мъж или че той е източникът на речта на омразата, заявявайки, че следствието продължава.
Министър-председателят Едуард Хегер осъди през днешния ден стрелбата, заявявайки, че екстремизмът няма място в Словакия, съобщи Ройтерс. " Недопустимо е някой да се опасява за живота си поради метода, по който живее ", сподели словашкият министър председател. " Остро съдя вчерашното нахлуване, при което починаха двама души. Никаква форма на екстремизъм не е разрешена ", добави Хегер.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР