Деветият кръг в Първа лига приключва с дербито между Лудогорец

...
Деветият кръг в Първа лига приключва с дербито между Лудогорец
Коментари Харесай

Два загубени финала ще мотивират Лудогорец срещу Ботев

Деветият кръг в Първа лига завършва с дербито сред Лудогорец и Ботев. Двубоят е в понеделник от 20 часа и ще бъде предаван по DIEMA SPORT и онлайн на GONG PLAY.

Разбира се, че ще го следим минута по минута и в Gong.bg, както и по Дарик радио.

Шампионите имат да си връщат много, откакто изгубиха точно от "канарчетата " финала за Купата на България, както и мача за Суперкупата.

Лудогорец обаче стартира относително добре новия шампионат и е единственият тим без загуба до този миг. Новото попълнение Рафаел Форстър не е в положително физическо положение и най-вероятно ще пропусне и мача в Пловдив.

В Ботев настроението е чудесно след успеха с 2:1 над Левски в Коматево. Новото попълнение Густаво Афонсо към този момент е в картотека и най-вероятно ще дебютира за тима. Лошото за Ботев досега е, че позволява голове във всеки един от своите дуели.

Ето още любопитни обстоятелства преди мача:

• Само Върджил Мисиджан стартира като титуляр във всеки един от 8-те турнирни дуела на лудогорци през сегашния сезон, той е и най-често сменяният състезател – 5 пъти.

• В предишния кръг Клаудиу Кешеру (Лудогорец) стана едвам петият чужденец, трансферирал котата от 40 попадения в Първа лига - 41. Преди него това сториха бразилците Маркиньос (56), Марселиньо (55) и Мишел Платини (45), както и македонецът Зоран Балдовалиев (41).

• Досега през сезона Лудогорец загуби повече точки вкъщи – 4 (с 2 равенства), в сравнение с при своите гостувания – 2.

• Защитникът на Ботев Пд Йордан Минев е един от петимата, спечелили по 6 трофеи с Лудогорец, наред с Дяков, Марселиньо, Кишада и Витиня, вратарят Иван Чворович пък има 4 с разградчани.

• Само Лъчезар Балтанов от настоящия състав на Ботев Пд има гол на „ Лудогорец Арена” – при загубата с 1:2 на 19 септември 2015 година Канарчетата не са се разписвали в 5 от осемте си гостувания в Разград.

• Ботев Пд не съумя да опази вратата си суха в нито един от досегашните си 7 дуела през сезона, само че не вкара само на старта на шампионата при 0:1 против Пирин Бл вкъщи.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР