Девет водещи експерта в три тематични панела и двама родители,

...
Девет водещи експерта в три тематични панела и двама родители,
Коментари Харесай

От „Искам бебе“ до „Как да оцелеем“: Експерти отговарят на Събитието на Ох, на мама!

Девет водещи специалиста в три тематични панела и двама родители, които ще задават точните въпроси. Това ни чака на първо огромно целодневно

Водещи на събитието ще бъдат гл. редактор на Ohnamama.bg Наталия Такова-Мазгарева и писателят Георги Блажев. 

Събитието е разграничено логичен в три панела – Бременност, Новородено и Дете и събира най-важната информация за бъдещи и сегашни родители на едно място.

Темите са:

ПАНЕЛ БРЕМЕННОСТ:

 семейство iStock

1. “Искам бебе “ – всичко за зачеването
Лектор: доктор Даниел Ставрев, акушер-гинеколог
Как да се грижим за тялото си за по-големи шансове за бебе, по какъв начин да действаме при проблеми със забременяването – малко по малко и какви са първите признаци на бременност – ще ни опише доктор Даниел Ставрев.

2. Проследяване на бременността – от А до Я
Лектор: доктор Мажена Панова, акушер-гинеколог
Какво включва всеки обзор при проследяващия акушер-гинеколог - така наречен женска консултация по време на бременността? И рекомендации за протичане на бременността, запазване на нейното здраве и това на разрастващото се бебе ще даде доктор Мажена Панова.

3. Естествено раждане и секцио – по какъв начин да решим?
Лектор: Динка Негалова, акушерка
Как да родя? Естествено раждане или секцио? Какви са стадиите на естественото раждане, какво се случва в родилна зала и по-късно? На тези и доста други въпроси дава отговор Динка Негалова.

ПАНЕЛ НОВОРОДЕНО

 семейство iStock

1. Началото на кърменето – потребни препоръки
Лектор: Ася Демирева, съветник по кърмене
Ася Демирева е тук, с цел да ни опише най-важното за този значим прочувствен и физически контакт сред майка и бебе. Наред с естествените процеси, тя ще засегне и някои по-често срещани проблеми, с които дамите се сблъскват, с цел да им вдъхне убеденост, че всичко ще е наред.

2. Първи стъпки в зареждане на бебето: Съвети от педиатър
Лектор: доктор Андрей Гончаров, педиатър
Как да разберем, че е настъпил моментът за зареждане? Какви са другите способи за въвеждане на храната в живота на мъничето? Как става зареждането, с какви храни е уместно да стартираме, с кои да внимаваме и по какъв начин да избегнем неточности? Ще ни опише доктор Андрей Гончаров.

3. Грижа за кожата при бебета и дребни деца
Лектор: доктор Зорина Петрова, фармаколог
Новородените бебета имат нежна кожа, която има своите характерни потребности. Изключение не вършат и децата. Как да се грижим за кожата на мъниците, защо да следим при кожни раздразнения и по какъв начин да се оправяме в характерни обстановки – ще ни опише доктор Зорина Петрова.

ПАНЕЛ ДЕТЕ

 семейство iStock

1. Първи грижи за детските зъбки
Лектор: доктор Анжела Стоименова, стоматолог
Как да поддържаме детската усмивка здрава – всичко значимо на едно място – ще ни опише детският стоматолог доктор Анжела Стоименова

2. Семейството и по какъв начин да оцелеем в него?
Лектори: Ивета Рангелова и Биляна Котева, фамилни терапевти
Истината е, че в фамилния ни живот се сблъскваме с няколко по този начин наречени наложителни рецесии, които са съвсем неизбежни. Една от тях е появяването на дете в фамилията. Как се приспособяваме това колкото вълнуващо премеждие, толкоз и предизвикателство за двойката, ще ни опишат Биляна Котева и Ивета Рангелова.

3. Майчинство и права – въпроси и отговори
Лектор: Мария Маринова, HR експерт
Родителството е едно от най-вълшебните неща, които ти се случва, само че и едно от най-важните, изменящи живота ти изцяло. Наред с всичко друго, следва да сме наясно и с нашите права и отговорности, които имаме – като бременни, като майки, като татковци. Мария Маринова е тук, с цел да ни опише всичко значимо в най-подробни елементи.

„ Това събитие е разумното и нужно продължение на нашата задача в цифровото пространство, а точно да бъдем топлата връзка и мостът сред търсещите отговори родители и положителните експерти в региона на физическото и психоемоционално здраве както на майките и татковците, по този начин и на децата. Екипът ни благодари за поддръжката и доверието и на нашите генерални спонсори ,  " и верига хипермаркети  , както и нашите спонсори от Дентална клиника , компанията за дермокозметика , групата от фармацевтични компании , ръководещото фондове дружество , марката производител на бебешки колички и продукти  “, споделя основният редактор на Ohnamama.bg Наталия Такова-Мазгарева.

ЩЕ ИМА ТОМБОЛИ С ФАНТАСТИЧНИ НАГРАДИ!

Сайтът Ohnamama.bg, част от Nova Broadcasting Group, е създаден в съдействие с лекари, специалисти и профилирани екипи. Целта е наличието да бъде пълностоен и благонадежден източник на информация, който да помогне на бъдещите и актуалните родители в комплицираната задача да отгледат децата си. Той обгръща родителското пътешестване от стадия „ Искам да забременея “, през бременността, чак до първите три години от детството.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР