Девет училища от област Стара Загора са сред 196-те училища

...
Девет училища от област Стара Загора са сред 196-те училища
Коментари Харесай

Девет училища от Старозагорско включени в проучване за свръхтегло и затлъстяване при децата

Девет учебни заведения от област Стара Загора са измежду 196-те учебни заведения в България, в които ще се организира четвъртото национално представително изследването за оценка на разпространяването на свръхтегло и затлъстяване, както и факторите на фамилната и учебната среда при деца в първи клас. През април и май специалисти на Регионална здравна ревизия - Стара Загора, ще извършат изследването, което включва антропометрични измервания на 180 деца и анкетно изследване в фамилиите и учебните заведения.
Четири образователни заведения от Стара Загора - Средно учебно заведение „ Железник” (СУ), Основно учебно заведение „ Георги Райчев” (ОУ), 5-о ОУ „ Митьо Станев” и 13-о ОУ „ Св. Паисий Хилендарски " са измежду избраните на правилото на инцидентния асортимент. Останалите учебни заведения от региона са ОУ „ Мати Болгария” - Казанлък, СУ „ Пейо К. Яворов” - Чирпан, 2-ро ОУ „ Христо Ботев” - Гълъбово,
и главните учебни заведения в мъглижкото село Ветрен и павелбанското Тъжа.
Проучването се провежда от Министерство на здравеопазването и Националния център по публично здраве и разбори (НЦОЗА) и в него ще бъдат изследвани 3500 първокласници. То е част от плана " Европейска самодейност на Световната здравна организация за наблюдаване на затлъстяването при децата ", който се организира в доста европейски страни. Събраните данни ще се оценен от НЦОЗА дружно със Световната здравна организация. Те ще бъдат включени в националната база данни на центъра и в интернационалната база данни на Европейския район на Световната здравна организация и ще бъдат показани с идентификационен номер. Информацията, предоставена от децата, ще се обработва с цялостна конфиденциалност.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР