Девет престъпления са разкрити в хода на проведената на 17

...
Девет престъпления са разкрити в хода на проведената на 17
Коментари Харесай

Девет престъпления са разкрити при мащабна полицейска операция на територията на ОДМВР-Силистра

Девет закононарушения са разкрити в хода на извършената на 17 февруари огромна полицейска интервенция на територията на ОДМВР-Силистра. Полицейските дейности са имали за цел противопоставяне на битовата престъпност, възстановяване на средата за сигурност, гарантиране на публичния ред и пътната сигурност. Участвали са чиновници на ОДМВР, Районните ръководства, ЗЖУ – Русе, представители на БАБХ и Национална агенция за приходите.

В Силистра криминалисти от Районното ръководство задържали в миг на договорка с опиати 40-годишен рецидивист. Към момента той е притеглен в качеството на обвинен и е арестуван за период до 72 часа.

Други двама мъже – на 58 година и на 41 година, били засечени от чиновници на Участък – Айдемир в пункт за изкупуване на черни и цветни метали, където в обедната си отмора отишли да предадат 72.3 кг съставни елементи от неръждаема стомана и месинг, отнети незаконно същия ден от компанията, в която работели. За кражба на пари от частен дом в село Калипетрово бил махленски и арестуван различен прочут на криминалистите мъж.

Проверки за закононарушения по член 235 от Наказателен кодекс – противозаконен дърводобив, са били формирани против двама поданици на селата Бистра и Цар Асен, в чиито дворове били открити дърва за огрев без нужните разрешителни документи, такава инспекция е стартирана и против трети, засечен да транспортира с каруца нелегално добити дърва.

В рамките на интервенцията криминалисти от РУ-Дулово задържали 29-годишен, откакто разкрили, че е причинител на кражба на проводници и принадлежности от частен дом. Закононарушение било установено и при инспекция на търговски обект в Дулово, откъдето били конфискувани облекла, имитиращи известни търговски марки.

При огромните полицейски дейности са осъществени инспекции на 674 моторни транспортни средства и 925 лица. Проконтролирани са 12 пункта за изкупуване на черни и цветни метали, 7 автосервиза и автоморги, 17 търговски обекта, 10 заложни къщи и 15 питейни заведения. Издирени са 3 лица, оповестени за общодържавно търсене. Образувани са 9 досъдебни производства.

От контролните органи са формирани 174 акта за установени разнообразни административни нарушавания, формирани са също 41 протокола по член 64 и член 65 от ЗМВР.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР