Девет от 10 пациенти с COVID-19, приети за лечение в

...
Девет от 10 пациенти с COVID-19, приети за лечение в
Коментари Харесай

Проф. Поромански: 9 от 10 човека с COVID в реанимацията на Пирогов умират

Девет от 10 пациенти с COVID-19, признати за лекуване в реанимацията на болница " Пирогов ", умират. Това съобщи пред изпълнителният шеф на УМБАЛ " Пирогов " проф. доктор Иван Поромански.

" 9 от 10 индивида в реанимацията на " Пирогов " умират. Такива са и числата в другите лечебни заведения. Важен е обаче процентът на смъртността за всеки един от нас, който губи непосредствен - той е 100%. Пренебрежимо дребна част от умрелите са имунизирани ", означи медикът.

Той изясни, че не вижда смисъл да убеждава хората за имунизация: " Като виждате какво се случва - има единствено една алтернатива. Това заболяване е доста неприятно и в случай че някой счита, че ще му се размине - бърка доста ".

" Всички талази до този миг бяха доста тежки. През първата имаше доста незнайни. Сега има доста огромно количество пациенти, само че личният състав ни е квалифициран ", добави проф. Поромански.

По думите му доста пъти се случва пациенти да би трябвало да бъдат интубирани незабавно, по тази причина не би трябвало да чакат до последния миг.

Той сподели още, че медиците нямат прийом, с цел да откриват подправени имунизации. Професорът изясни и процентът на имунизираните умряли: " Много от тях имат редица съпътстващи болести. Те по-скоро умират поради тях ".

По думите на лекаря не е значимо дали имаш антитела, а какви са те, също и че не във всяка лаборатория могат да ти създадат верния тест.

" Аз не обичам да карам хората да вършат нещо принудително. То би трябвало да бъде осъзнато. Това за българина е доста мъчно. Ние закупихме бързи проби за нашия личен състав, който не е имунизиран. Още през първия ден доста от сътрудниците се подредиха на опашката за имунизация ". Така шефът на " Пирогов " разяснява условието за зелен документ на медиците от лечебното заведение.

" Майка ми мина през COVID-19 леко. Тя е на 84 години. Сестра ми и шурей ми бяха доста зле и аз се грижих за тях в нашия Коронавирус бранш ", споделя проф. Поромански.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР