Девет огромни маски на човешки лица са изработили за концептуалната

...
Девет огромни маски на човешки лица са изработили за концептуалната
Коментари Харесай

Майка и син откриват авангардна изложба

Девет големи маски на човешки лица са изработили за концептуалната си галерия „ Persona” керамичката Силвия Митовска и синът й проектант Петър Белев. Тя ще бъде открита в изложба „ 2019” на 18 юни от 17 часа.

Маските са от всички вероятни материали – метал,у дърво, керамика и железобетонна арматура и текстил. Те са огромни по метър и половина и са изработвани през последните две години.

„ Думата " личност " произлиза от латинския глагол „ personare “ и в античността служи за наименование на театрална маска. Терминът еволюира

и през днешния ден дефинира един от архетипите в логиката на психиката на Юнг: идеалния аспект на личността, който ние представяме на външния свят”, изяснява проектант Петър Белев.



Силвия Митовска е приключила пловдивската Художествена гимназия, както и Националната художествена академия в София със компетентност „ Керамика “.

Петър Белев е роден в София през1987 година Завършва Национално висше учебно заведение по архитектура в Париж и парижката школа „ Екол дьо Шайо “ по запазване на недвижимото културно завещание.

През 2014 година взе участие с дипломната си работа в груповата галерия TransFormations в Национален център за изкуство и просвета " Жорж Помпиду " в Париж.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР