Девет медала – два златни, пет сребърни и два бронзови,

...
Девет медала – два златни, пет сребърни и два бронзови,
Коментари Харесай

Български ученици спечелиха девет медала на международна олимпиада по лингвистика

Девет медала – два златни, пет сребърни и два бронзови, завоюваха български възпитаници на XVI Международна олимпиада по филология, която се организира в чешката столица Прага. В самостоятелното съревнование страната ни зае второ място с точка по-малко от първенците, оповестиха от пресцентъра на Министерството на образованието и науката.

Със злато се окичиха Виктор Балтин от ППМГ "Акад. Никола Обрешков " в Бургас и Здравко Иванов от СМГ. Двамата станаха четвърти и пети в генералното класиране. Сребърен орден завоюва Елена Кескинова от СМГ, а Цветелина Стефанова от СУЕЕ "Св. Константин-Кирил Философ " в Русе и Георги Йотов от 164 Испанска гимназия в София взеха бронзови. Други две български ученички – Грета Христозова от ЕГ "Пловдив " и Асел Исмолдаева от МГ "Д-р Петър Берон " във Варна, получиха почетни грамоти.

В отборното съревнование българският състав сграбчи още четири сребърни медала. Елена Кескинова завоюва премия за най-хубаво решение на две задания, което се случва извънредно рядко. „ Въпреки че това не е част от формалното класиране, е огромно достижение за страната “, разясниха ръководителите на тима Александър Велинов, Любомир Златков и Динко Раднев.

Днес в 14,50 ч. учениците ни ще се завърнат в България с полет от Прага, като самолетът ще кацне на Терминал 2 на летище София.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР