Девет животни са спасени от Регионалната инспекция по околната среда

...
Девет животни са спасени от Регионалната инспекция по околната среда
Коментари Харесай

Еколози спасиха 9 животни от защитени видове в Пловдив

Девет животни са избавени от Регионалната ревизия по околната среда и водите - Пловдив (РИОСВ - Пловдив). През почивните дни са избавени пет екземпляра от предпазените типове.

Освен тях специалистите са се погрижили и за още 4 диви птици. Това стана допустимо след сигнали, получени на " зеления телефон " на институцията от загрижени жители.

Четири новоизлюпени диви патенца, бебе-чухалче, дребна кукумявка, костенурка и майка-таралеж с дребното си са измежду избавените животни. Те са открити в разнообразни квартали на гр. Пловдив. Екоекспертите са решили, че костенурката е в положително здравословно положение и са предпочели да я пуснат на уместно място в природата.

Останалите животни през днешния ден пътуват към Спасителния център за диви животни в Стара Загора, където експертите ще поемат грижите за тях . Опасност да оцелеят без грижите на майка си има за патетата, които са излюпени безусловно преди броени дни.

Експертите от институцията обръщат внимание на жителите, че когато става въпрос за избавяне на бебета-птици, преди всичко би трябвало се има поради , че не всеки случай се отнася за бедстващ тип. Често родителите им ги откриват и не престават да се грижат за тях. Препоръчва се, когато бъде открита дребна птица, тя да се сложи върху клон на дърво или на покрива на постройка в региона, където е открита. Така има по-голям късмет за нейното оцеляване.

От Регионална инспекция за опазване на околната среда - Пловдив припомнят, че всички типове сухоземни и водни костенурки в България, както и таралежите са предпазени типове и тяхното хващане , преместване и развъждане е наказуемо според Закона за биологичното многообразие.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР