Девет души бяха задържани при специализирана полицейска операция в област

...
Девет души бяха задържани при специализирана полицейска операция в област
Коментари Харесай

Девет задържани при акция срещу конвенционалната престъпност в област Плевен

Девет души бяха арестувани при профилирана полицейска интервенция в област Плевен. Акцията е извършена на 16 май, оповестява Българска телеграфна агенция.

Основните акценти в акцията на Министерство на вътрешните работи са свързани с закононарушения против личността и собствеността на жителите, кражбите, притежанието и разпространяването на опиати и контрабандни артикули, надзор на водачите за недееспособност, ръководство след приложимост на опиати и алкохол, както и съблюдаване на скоростните режими.

Проверени са 472 души и 315 моторни транспортни средства. Извършени са инспекции на 17 пункта за черни и цветни метали, седем заложни къщи, седем автоморги, автосервизи и депа, в 15 питейни и увеселителни заведения, в 22 търговски обекта.

Регистрирани са осем закононарушения, свързани с опиати, нелегално добита дървесина, нарушавания на Закона за придвижване по пътищата. Съставени са и 15 акта и констативни протокола от други органи. Образувани са и три досъдебни производства . Материалите от инспекциите са докладвани в Районната прокуратура в Плевен.

В акцията за противопоставяне на престъпността и опазването на публичния ред взеха присъединяване чиновници на Криминалната, Икономическата, Пътната и Охранителната полиция при регионалната дирекция и Зоналното жандармерийско ръководство, Държавното горско стопанство, Българската организация по сигурност на храните, Регионалната ревизия по запазване на околната среда и водите, Националната организация за приходите и Регионалната здравна ревизия.
 Акция против стандартната престъпност в Пазарджишко
Акция против стандартната престъпност в Пазарджишко

Задържаните са 15
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР