Детски рисунки разкриват насилието, на което са подложени две момичета

...
Детски рисунки разкриват насилието, на което са подложени две момичета
Коментари Харесай

Детски рисунки разкрили ужаса, в който са живели мънички момичета

Детски рисунки разкриват насилието, на което са подложени две девойки в фамилията си. След намесата на службите двете деца живеят при прабаба си, която става тяхна майка.
„ Били са затваряни в мазето и в зайчарник от майка им. Бити са и са връзвани със сезал за вратата. Освен това са обръщани с главата надолу”, споделя прабабата на децата Параскева Николова пред Нова телевизия.

Изтезанията били ориентирани най-вече към по-голямото момиченце. Освен от майката, то било насилвано физически и от мъжа, с който тя живеела. Тогава Мила и Росица били на 3 и на 6 години. За това, че нещо се случва в тяхното семейство обществените служащи разбрали, когато огромното момиченце е закарано в болничното заведение със счупена ръка след следващия побой.

„ Майката е основала ново семейство с мъж и по-голямото дете е било ненужно. Причинявайки му болежка, са му показвали, че то не е мечтано там “, изяснява психологът Тинка Чумова.

Не след дълго, обществените извеждат децата и ги настаняват при тяхната прабаба, която е баба на майка им. Тя е на 67 години и макар възрастта се съгласява да ги гледа. „ Бяха ги предали на таткото, само че той няма опция да ги отглежда. Ние със сина ми, техният вуйчо, се съгласихме да ги гледаме. По-добре тук, в сравнение с да вървят по непознати домове с непознати, хора “, споделя Параскева Николова.

Прабабата, която е като майка на децата, се пробва да ги научи на всичко и да запълни всяка празнина в душата им. „ Много огромна отговорност е, в случай че не е помощта на околните е мъчно. Всеки организъм остарява, а и грижите са доста “, прибавя Параскева.

От три години майката не е виждала децата си, не се е интересувала къде са и дали са добре. Биологичният им татко ги посещава за празниците, само че не може да се грижи непрекъснато за тях. „ Малката се пробва да каже понякога името на майка си, в случай че гледа някоя фотография, само че огромната - не. Само споделя, „ остави я майка ти “. За мен детето е изстинало към нея “, споделя прабабата.

Днес двете девойки вървят на учебно заведение, усмихват се, а рисунките им са цветни и радостни. Въпреки това, обществените не стопират да ги посещават и да оказват помощ на прабабата. А тя си пожелава да има сили, с цел да може да ги отгледа.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР