Детски празник „Моят приказен Дунав“ организира СНЦ „Дунавско сияние“ по

...
Детски празник „Моят приказен Дунав“ организира СНЦ „Дунавско сияние“ по
Коментари Харесай

Детски празник „Моят приказен Дунав“ в Русе

Детски празник „ Моят баснословен Дунав “ провежда Сдружение с нестопанска цел „ Дунавско зарево “ във връзка 29 юни - Международния ден на река Дунав

От 10:30 ч. под емблематичния за русенци Вит мост ще започват поредност от креативен екоактивности под общото заглавие „ Приказният свят на природата “.

На брега на реката публично ще бъдат оповестени резултатите от Третия училищен онлайн конкурс за рисунка „ Приказният свят на природата-22 “. Тази година в него взеха присъединяване към 500 участника от цялата страна, както и българчета от Испания, Германия, Англия, Италия, Люксембург, Йордания и Молдова. Отново в него интензивно се включиха и млади художници от Гюргево, Румъния. На празника, в наличието на русенския художник Валентин Георгиев – ръководител на СБХ –Русе и член на журито на състезанието, награди ще получат най-добре справилите се с арт предизвикването русенски художници.

Участниците в празника ще имат опцията да нарисуват с цветни тебешири своята детска визия за Великата европейска река и опазването на неповторимото й еко многообразие.

Любителите на "зеленото " изкуството ще могат да приложат креативната си фикция, като рисуват върху великански дунавски мидени черупки, открити от уредниците под русенския пристан.

Освен това от Дворецът на децата са приготвили занимателни водни научни опити, които несъмнено ще разпалят любознанието на децата и предпочитание им да опазят уникалността на природата.

И тази година Проектът „ Приказният свят на природата “, иницииран от Сдружение с нестопанска цел „ Дунавско зарево “ получи утвърждение и финансиране по Програма „ Култура “ на Община Русе.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР