Детската площадка с постройка на замък, която се намира в

...
Детската площадка с постройка на замък, която се намира в
Коментари Харесай

Сметище, разруха и мизерия на детска площадка във Варна

Детската площадка с сграда на палат, която се намира в т нар. „ еврокаре “ сред улиците „ Драва Чех ”,,,Цар Асен ”, „ Генерал Колев ” и „ Чаталджа ”, тъне в съсипия и бедност, видя кореспондент на Moreto.net. Съоръжението е мръсно и изрисувано с графити извън, а вътре има насъбрани отпадъци, носи се зловонна миризма, елементи са изпочупени.

Мястото напълно не за първи път е в този този тип. Всъщност може да се каже, че това е по-скоро нормалната му визия. В последните 10 години, откогато бе вдигнат детския палат за игра, локалната администрация прави не един опит да му върне образа и предназначението.

За страдание вандалските нападения и тези на клошарите се оказват по-силни. За родители от дълго време е ясно, че това е място, от което би трябвало да пазят децата си. На малчуганите обаче е мъчно да бъде обяснено, за какво площадката има подобен тип и за какво не могат да се порадват на другояче забавното оборудване.

Прозвището „ еврокаре “ на пространството с няколко къта с детски спортни уреди, както и голям брой озеленени и зацветени площи, идва от обстоятелството, че мястото бе облагородено и реконструирано с европейски средства. Реализирането на плана се случи около ремонта на бул. „ Ген. Колев “.

Съоръженията бяха въведени в употреба публично през юни 2012 година. Само година след стартирането на обекта от общинската дирекция по инженерна инфраструктура декларират, че са безсилни пред вандалските нападения в региона. Споделят, че даже и да сложат камери несъмнено и те ще бъдат изпочупени.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР