Детска игра подпали част от училище във Видинско, съобщиха от

...
Детска игра подпали част от училище във Видинско, съобщиха от
Коментари Харесай

Играчка-плачка! Деца подпалиха част от училище във Видинско /снимка/

Детска игра подпали част от учебно заведение във Видинско, оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.
Случаят от 27 май. В 16.55 часа на тел.112 е постъпил сигнал за пожар в необитаема постройка на учебното заведение в село Иново. Три екипа огнеборци от Видин са взели участие в гасенето на огъня. Пламъците унищожили покривната структура на постройката. 
От 8.50 часа на 28 май екип пожарникари е дежурил на място, където към момента имало тлеещи греди. След окончателното потушаване на огъня оперативна група е направила оглед на местопроизшествието. 
Според първичните данни повода за пожара е детска игра с огън. 
" Пламъците бързо са обхванали покрива на изоставената от преди близо 18 години двуетажна постройка. Три пожарни автомобила са се притекли да гасят огъня. Изгорял е напълно покривът, който е гредоред и е с повърхност към един декар. Унищожена е  и част от втория етаж. Първият етаж, където се обитават пенсионерския клуб и изборната секция не са потърпевши ", сподели кметът на село Павел Петров.
Той добави, че учебното заведение е с близо 800 кв.м покрита повърхност, на два етажа и един партерен, строено тридесетте години на 20 век. От 2006 година то не е функциониращо. Имало е защита до 2015 година и оттогава е безстопанствено и се  руши, и разграбва. Кметът сподели още, че полицията и пожарната прецизират аргументите за пожара. Според неофициална информация пожарът е тенденциозен и провокиран от 10-12 годишни деца. Той е тръгнал от библиотеката, в която е имало книги.
Работата на проверяващите по случая продължава в границите на формирано досъдебно произвеждане по разказа на регионалната дирекция на МВР-Видин.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР