Децата са най-голямото щастие, което може да ни сполети в

...
Децата са най-голямото щастие, което може да ни сполети в
Коментари Харесай

Това са най-работещите наказания за децата: Хем са ефективни, хем не са драстични

Децата са най-голямото благополучие, което може да ни сполети в живота ни. Те ни носят безчет хубави моменти, усмивки и прелестни мемоари. Понякога обаче, децата несъмнено могат да ни изкарат отвън нервите ни. Разбира се, с цел да отгледаме децата си, се постанова да бъдем строги и да ги възпитаваме, без значение от обстоятелството, че ни се желае да им дадем всяко нещо, което изискат. Когато пък децата не извършват отговорностите си или просто се държат по погрешен метод, нормално прибягваме до санкции, с които да им покажем, че държанието им не е задоволително. Наказанията постоянно се повтарят, само че повторението нормално води до това, че децата в един миг стопират да им обръщат внимание.

Днес обаче ще ви разкажем за една майка, която освен съумяла да измисли доста забавен метод да накаже децата си, само че и той е доста ефикасен. Разбира се, другите прегрешения на децата изискват разнообразни ограничения. Обикновено наказванията са от вида: взимане на телефон, прекъсване на малкия екран и интернета, възбрана за излизане с другари. Но ето какво е направила Линет, когато нейните 3 деца – Ашли, Адам и Райън за следващ път закъснели за учебно заведение. Тя решила, че би трябвало по някакъв метод да им покаже, че това не е вярно и измислила най-хубавото наказване.

ВСЪЩНОСТ Е МНОГО ПРОСТО.
Тя им написала писмо. То звучало по този начин: „ Поздравления! Вие сте осъдени. За да отмените наказването, би трябвало да съберете 500 точки “. След това изброила разнообразни действия, с които децата могат да натрупат точки. Ето и цялостния лист с действия, които Линет изброила:
„ 1. Напиши благо писмо до някой от фамилията – 10 точки
2. Напиши благо писмо до някой комшия – 10 точки
3. Помогни на брат/сестра с домашното – 20 точки
4. Сготви вечеря – 50 точки
5. Пускане и простиране на една пералня – 100 точки
6. Чистене и нареждане на кухненски долап – 50 точки на долап
7. Изпразване на миялната машина – 25 точки
8. Почистване и бърсане на масата – 25 точки
9. Почистване и бърсане на кухненските плотове – 25 точки
10. Почистване на кухненските столове – 25 точки
11. Изчистване на микровълновата – 40 точки
12. Изхвърляне на боклука – 10 точки
13. Почистване на мивката в банята – 10 точки
14. Изхвърляне на боклука от банята – 10 точки
15. Почистване на тоалетната – 50 точки
16. Поливане на цветята – 25 точки
17. Почистване с прахосмукачката в хола – 30 точки
18. Бърсане на прахуляк в хола – 50 точки
19. Почистване на прозорците в кухнята и хола – 50 точки
20. Почистване на пода в кухнята – 25 точки “. Резултатите били поразяващи. Децата незабавно се заели да изпълнят дилемите и скоро съумели да съберат нужния брой точки. Така под формата на игра, те освен изтърпяват наказването си, само че и оказват помощ у дома, което несъмнено е доста добра концепция.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР