Децата получиха повече от 2680 книжки и бяха спасени 315

...
Децата получиха повече от 2680 книжки и бяха спасени 315
Коментари Харесай

12,3 тона хартия събраха децата на София за инициативата Стара хартия за нова книга

Децата получиха повече от 2680 книжки и бяха избавени 315 дървета

Десетото юбилейно издание на националната самодейност " Стара хартия за нова книга " се организира в София на 18 септември 2022 година пред Книжен център " Гринуич ". Малките екогерои от столицата събраха 12,3 тона хартия за преработване и по този начин избавиха 160 дървета. В самодейността се включиха 2230 деца, които получиха над 2680 книжки, измежду които и специфичното издание на идеята " Пазители на планетата ", предоставено от " ЕКОПАК България ".

Кампанията е част от Календара на културните събития на Столичната община за 2022 година и обичайно се организира под патронажа на кмета Йорданка Фандъкова.

" Едва ли има друга, толкоз огромна екологична акция, която да се случва посредством освен на уредниците, само че и на децата – 56 000 деца са избавили 3900 дървета ", означи Георги Георгиев, ръководител на СОС. Той даде обещание от името на кмета на Столична община и от Столичния общински съвет, че ще продължат да поддържат всички сходни начинания, тъй като децата заслужават да живеят в по-чист град и в по-добра среда. И добави, че е донесъл няколко кг хартия, които да помогне на дете, на което не му доближават до нужните 5 кг. по правилник.

" Ако можем да продължим мисълта на Марк Твен, че четенето тежко поврежда незнанието, то преработването тежко поврежда замърсяването на природата и очевидният план на акцията " Стара хартия за нова книга " е: за десети път умни хора в чиста среда. " – поздрави всички участници в самодейността Трайчо Трайков, кмет на Район Средец.

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР