Децата от община Ракитово ще получат своите подаръци от Дядо

...
Децата от община Ракитово ще получат своите подаръци от Дядо
Коментари Харесай

Дядо Коледа с файтон ще раздава подаръци

Децата от община Ракитово ще получат своите дарове от Дядо Коледа в центъра на града на следващия ден. Цял ден белобрадият дъртак ще обикаля улиците на родопското градче, ще раздава лакомства на всички деца, а следобед ще бъде на площада и ще даде подаръците на малчуганите, оповестиха от кметството в родопския град.

Подаръците се събират в община Ракитово и се дават от околните на послушните малчугани, които пък пускат писма с желанията си в особено поставената за задачата коледна пощенска кутия.



Дядо Коледа ще обиколи и домовете на децата в Ракитово, Костандово и Дорково, с цел да им занесе подаръците. Той ще бъде придружаван от Снежанка, само че няма да дойде на шейна с еленчета, а на файтон с кончета.

В 13 часа на следващия ден пък ще стартира коледният концерт на самодейците от трите обитаеми места в общината - градовете Ракитово и Костандово, и село Дорково. За пръв път създателите от трите селища ще излязат дружно на една сцена.

Празничният ден ще продължи със заниманията на ледената пързалка и базар, които се провеждат за пръв път в общината. Новост е и богатата празнична декорация. Една от дървените къщички, обезпечени от общината, работи за благотворителна идея за Ангел Иванчев - мъж на 37 години с онкологично заболяване.

1640 деца от цялата община от детските градини и учебните заведения получиха безвъзмездни ваучери за ледената пързалка, която се трансформира в обичано място за дребни и огромни.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР